RoadRunners organiseerde Hardloopvierdaagse

ETTEN-LEUR - Voor het tweede achtereenvolgend jaar strooide Covid-19 roet in het eten van de organisatoren van de Avondwandelvierdaagse in Etten-Leur en kon dit evenement geen doorgang vinden.


Dat bracht de leden Hans van der Meer en Joost Evers van RoadRunners Etten-Leur op de idee een Hardloopvierdaagse te organiseren voor de leden van die hardloopvereniging en introducees. Hans en Joost hebben voor elke dag routes uitgezet van 5 km en van 10 km


Vierdaagse
De vierdaagse heeft plaatsgevonden van maandag 5 juli t/m donderdag 8 juli. De leden waren vrij in de keuze van deelname aan 1, 2,3 of 4 dagen te lopen of te wandelen. Hardlopers waren ook vrij om dagelijks te kiezen voor de route van 5 of van 10 km. Wandelgroep kon dagelijks de route van 5 km wandelen.
De routes voerden in belangrijke mate door het schitterende buitengebied van onze mooie gemeente.
Op de slotavond donderdag 8 juli werd de vierdaagse afgesloten in het verenigingsgebouw van HV Internos, tevens het onderkomen van RoadRunners Etten-Leur. Alle deelnemers op die avond ontvingen bij aankomst een herinneringsmedaille. Daarna volgde een gezellig samenzijn met geldende covid-19 regels. Voorzitter Birgit Voorn dankte alle aanwezigen voor hun deelname aan dit evenement. Hans van der Meer en Joost Evers werden bedankt voor hun inspanningen om het geheel in goede banen te leiden. Ook Adrie van Dijk en fotograaf Adrie Raaijmakers werden bedankt voor hun inzet. Tot slot werd ook Piet van der Graaff bedankt voor zijn rol als voorfietser.
Velen vonden dit eerste experiment voor herhaling vatbaar.[n]