Rene Verhoef, de dagprijswinnaar.
Rene Verhoef, de dagprijswinnaar.

HSV De Kleine Voorn competities in volle gang

ETTEN-LEUR - Onder een gestaag neervallende regen hebben negentien deelnemers op 15 juli de derde wedstrijd van onze donderdagavondcompetitie gevist. In totaal werden 264 vissen gevangen wat neerkomt op gemiddeld veertien stuks per deelnemer. Het aantal bovenmaatse vissen was relatief weinig en in tegenstelling tot de laatste weken werd er nu geen enkele brasem op het droge gebracht.


In vak A ving Ton Aarts 25 vissen, meer dan enig andere concurrent in zijn vak en behaalde daarmee 169 punten en plaats 1. Op geringe achterstand eindigde Arend Lammerse op plaats twee met 154 punten dankzij 11 vissen waarvan vijf maatse. Op plaats drie een ex aequo tussen Gerrit Lambrechts en Rene Verhoef die ieder 150 punten lieten noteren. Gerrit deed dat zoals van hem gewend met dertig kleintjes terwijl Rene twintig kleintje en twee maatse exemplaren ving.
In vak B nam Cees Maas revanche voor de kleine nederlaag die hij vorige week tijdens het Etten-Leurs kampioenschap leed tegen Michael van Ginneke. Deze keer beslechte Cees de strijd met 209 tegen 205 punten in zijn voordeel. Cees ving vijf maatse en elf kleintjes terwijl Michael 31 kleintjes en twee maatse ving. Terry van Dijk maakte het podium in dit vak compleet met 164 punten dankzij 19 vissen.
De dagprijs voor de grootste vis gaat deze week naar Louis Melisse die daarvoor aan een vis van 46 punten of te wel 28 cm. voldoende had.


Zaterdagochtendcompetitie
Veertien deelnemers waren zaterdagmorgen present om de tweede wedstrijd van onze zaterdagochtendcompetitie te vissen. De omstandigheden waren prima, weinig wind en een aangename temperatuur op deze vroege morgen. De vangsten waren naar behoren al zullen de meeste vissers het daar niet mee eens zijn. Echter een gemiddelde van bijna elf vissen per deelnemer wordt niet iedere wedstrijd gerealiseerd. Evenals afgelopen donderdag werd ook nu geen enkele brasem gehaakt.
Winnaar in vak A werd Rene Verhoef die met tien vissen waaronder zes maatse, 158 punten noteerde. Een van Rene zijn vissen was, met een lengte van 32 cm. (54 punten), de grootste die afgelopen zaterdag is gevangen waardoor Rene naast de prijs voor de vakwinnaar ook nog de dagprijs als bonus ontvangt. Tweede in dit vak werd Arend Lammerse met 152 punten, gerealiseerd door vijf maatse vissen op het droge te brengen. Ton Aarts ving twaalf vissen, de meeste in dit vak en scoorde daarmee 104 punten en plaats drie.
In vak B eiste onze wedstrijdleider, Ad Voermans, de overwinning voor zich op. Ad ving maar liefst acht maatvissen die hem samen met vier 'Kleintjes' 258 punten opleverden. Op plaats twee eindigde Wim van Meer die wederom de meeste vissen van alle deelnemers ving. Met in totaal 32 vissen verzamelde Wim 246 punten. De Kampioen van Etten-Leur, Michael van Ginneke was in dit vak de derde persoon op het ereschavot dankzij 23 vissen met een waarde van 161 punten.

Programma
Dinsdag 3 augustus; tweede wedstrijd dinsdagmiddagcompetitie.
De wedstrijd die wordt gevist in de vijver aan de Schoenmakershoek begint om 12:30 en eindigt om 15:00 uur.
Donderdag 5 augustus; vierde wedstrijd donderdagavondcompetitie.
De wedstrijd begint om 18:45 en eindigt om 20:45 uur.
De wedstrijd wordt gevist in de Leurse haven op de steigers aan het jaagpad.
Voor beide wedstrijden geldt: inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.[n]