Op het dak van zwembad De Banakker komen extra zonnepanelen
Op het dak van zwembad De Banakker komen extra zonnepanelen Foto: DuurSaam

Zonnepanelen op zwembad de Banakker

ETTEN-LEUR - Inwoners en bedrijven van Etten-Leur kunnen deelnemen in het postcoderoosproject met zonnepanelen op Zwembad De Banakker.


Energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur U.A. (DuurSaam) heeft begin juli 2021 een subsidie toegezegd  gekregen van RvO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Er wordt ca. 120.000 Euro uitgekeerd over 15 jaar. Daarmee kan gestart worden met de aanleg van zonnepanelen op Zwembad de Banakker te Etten-Leur. De gemeente Etten-Leur stimuleert met dit project inwoners en bedrijven om met schone energie te werken. Uiteindelijk is het de bedoeling om besparing in de CO2 uitstoot te bereiken. De gemeente stelt het dak beschikbaar en DuurSaam Etten-Leur zorgt voor aanleg, onderhoud en exploitatie.

Om deel te nemen in dit project moet je lid zijn van DuurSaam en de juiste postcode hebben. Je neemt deel voor 15 jaar. Als deelnemer neem je een klein risico omdat je investeert door participatie in het postcoderoosproject. Je legt eenmalig 250 euro per Zonnecertificaat in en krijgt vervolgens gedurende 15 jaar de jaarlijkse opbrengst uitgekeerd. Na aftrek van kosten is de verwachting dat een rendement van ca. 4,5 -5 % per jaar over de inleg gerealiseerd kan worden. Ook de inleg wordt gedurende het project terugbetaald. Deze financieringsvorm valt onder strikte AFM voorwaarden. 

Binnenkort komt er ook nog een speciale voorlichtingsbijeenkomst in het gemeentehuis. Wacht niet en meld je nu aan voor de wachtlijst: wie het eerst komt, wie het eerst maalt: www.duursaam-etten-leur.nl/project-zonnig-etten-leur.html
Voor meer informatie en vragen meldt je je via mail: secretaris@duursaam-etten-leur.nl. Voor telefonische informatie: 06-21533407.[n]