Nieuwe editie van de mini-
Roparun op 4 september

ETTEN-LEUR - Hardlopers, kangoo jumpers, framerunners, nordic walkers en wandelaars zijn weer van harte welkom mee te doen aan de sportieve mini-Roparun op zaterdag 4 september. Met dit evenement haalt Roparunteam Swietelsky Go4Life geld op voor o.a. hospice Marianahof. De mini-Roparun vindt net als eerdere jaren plaats op en rond het terrein van ARV Achilles.


De mini-Roparun is een samenwerking tussen het Etten-Leurse Roparunteam en atletiekvereniging ARV Achilles. Het evenement vindt doorgaans plaats op de tweede zaterdag in april. Vorig jaar al moest de organisatie vanwege het coronavirus uitwijken naar september en ook dit jaar bleek dat nodig.


Sportief voor iedereen

De mini-Roparun is in de eerste plaats een estafetteloop voor bedrijventeams en hardloopteams, geïnspireerd op de echte Roparun, waar teams in estafette van Parijs naar Rotterdam hardlopen. Bij de mini-Roparun legt een team van 2 tot 5 lopers in totaal 10 kilometer af. Dat betekent een ronde van 2 kilometer voor elke deelnemer. Daarnaast mogen kangoojumpers individueel 1 tot 5 rondes jumpen. Framerunners mogen hun rondjes op de baan afleggen of met de andere lopers mee over de weg. En nordic walkers en wandelaars kunnen een route van 5, 10 en 15 kilometer door Etten-Leur afleggen.


Starttijden en inschrijfgeld 

Nordic walkers en wandelaars kunnen vanaf 13.00 uur aan hun wandeltocht beginnen, zolang ze voor 17.00 uur weer terug bij ARV Achilles zijn. Om 13.30 uur starten de bedrijventeams en om 15.00 uur is de start van de hardloopteams, kangoojumpers en framerunners. De organisatie vraagt deelnemers en bezoekers zich goed aan de geldende maatregelen te houden, waaronder de 1,5 meter. 

Voor deelname betaalt een bedrijventeam € 75, een hardloopteam € 50 en een kangoo jumper, framerunner, nordic walker en wandelaar € 5. Daarnaast zamelt de organisatie op de dag zelf ook geld in met de verkoop van overheerlijkse taarten en loten waarmee leuke prijzen zijn te winnen.


Voorinschrijven noodzakelijk 

Vanwege corona kunnen deelnemers zich uitsluitend vooraf inschrijven. Dat kan via de website www.miniroparun.nl. De inschrijving sluit 2 september. Trommel dus al je vrienden, familie, collega's en bekenden op en schrijf je in![n]