Reggy Heijens en Jessica Melisse
Reggy Heijens en Jessica Melisse Foto: Krijn ten Hove

Beroep van chauffeur wordt
vaak onderschat

ETTEN-LEUR - Verkeerschool Blom is natuurlijk bekend van zijn rijopleidingen, maar al 4 jaar lang organiseert men ook banenmarkten. "Er is een tekort aan chauffeurs en transportbedrijven benaderden ons of we mensen in opleiding hadden die op zoek waren naar een baan", aldus Reggy Heijens en Jessica Melisse van de verkeersschool. Op 9 september is de eerstvolgende banenmarkt.


DOOR KRIJN TEN HOVE


Het beroep van chauffeur wordt onderschat stelt Reggy tijdens het gesprek. "Het was vroeger de slogan: 'zonder transport staat alles stil' en zo is het ook. Er is een groot tekort aan chauffeurs en de transporteurs kwamen regelmatig vragen of wij mensen kenden die op zoek waren naar een baan." Jessica, die de banenmarkten coördineert vult dan aan: "Wij zijn toen out of the box gaan denken en wat wij doen is op een laagdrempelige manier vraag en aanbod bij elkaar brengen. Transportbedrijven zoeken mensen, wij leiden mensen op die vervolgens werk zoeken. Maar de banenmarkt staat ook open voor mensen die nog niet bij ons opgeleid worden. Dan zie je vaak dat de transportbedrijven de opleiding voor deze mensen wil verzorgen en die wordt dan weer onder gebracht bij ons. En zo helpen we elkaar."


De opzet van de banenmarkt is eenvoudig. "Werkzoekenden komen op deze avond in contact met 16 bedrijven die op zoek zijn naar chauffeurs, rij-instructeurs en logistiek medewerkers. Want ook daar is behoefte aan. Zo is er via een banenmarkt ook wel eens een logistiekplanner aan een andere baan gekomen", laat Jessica weten. "Mensen kunnen door middel van 'speed-daten' in gesprek komen met de bedrijven waarna een vervolg afspraak gemaakt kan worden bij het bedrijf. En daar houdt onze bemoeienis ook op, alle arbeidsvoorwaardelijke zaken is tussen werkgever en werknemer", vult Reggy hier aan. "We doen dit al zeker 4 jaar, dit is volgens mij de achtste editie. We hebben door Corona dit gedwongen stil moeten leggen maar kijken er weer naar uit. Want we hebben op deze manier al zeker honderden mensen aan een baan kunnen helpen. Dit is een vakgebied wat vaak onderschat wordt. Want een opleiding tot chauffeur staat gelijk aan een MBO opleiding waarbij je niet alleen moet kunnen rijden met een vrachtauto maar waar veel meer bij komt kijken." 

Ook op zoek naar een andere baan en interesse in de transportsector? Meldt u dan voor de banenmarkt.[n]