Sophie met achter haar het team van Roef.
Sophie met achter haar het team van Roef. FOTO SOPHIE VERDAASDONK

Brons voor softbalster Sophie Verdaasdonk

ETTEN-LEUR - Na in 2019 de eerste landstitel softbal te hebben veroverd met haar team Roef, zou het team in 2020 ook hun debuut maken op de Europacup voor landskampioenen, de premiere cup. Door corona werd deze echter een jaar uitgesteld, maar afgelopen week was het dan toch eindelijk zover en kon er afgereisd worden naar Buttrio in Italiƫ.


Daar moesten in een week 8 wedstrijden in de voorronde gespeeld worden tegen de andere landskampioenen. Daarvan wist Roef er 6 winnend af te sluiten en werden er helaas 2 verloren, wat resulteerde in een gedeelde 2de plaats .

Echter, omdat het Italiaanse Forli de onderlinge wedstrijd met Roef gewonnen had , speelde de Italiaanse teams de finale en had Roef zich geplaatst om te spelen voor het brons tegen de Spaanse kampioen Rivas.

Roef wist na een spannende wedstrijd, die gelijk eindigde, uiteindelijk door een opofferingsslag van Sophie het beslissende punt te scoren in de verlenging, waardoor ze verdiend het brons mee naar huis konden nemen.  De Italiaanse kampioen Forli bleek in de finale sterker dan titel verdediger Bolate en ging er met de titel vandoor.[n]