De winnaar van de dagprijs: Johan Horstmans.
De winnaar van de dagprijs: Johan Horstmans. FOTO JOHAN BAGGEN

Competities van HSV De Kleine Voorn

ETTEN-LEUR - Derde wedstrijd dinsdagmiddagcompetitie. Veertien deelnemers waren present toen het startschot klonk voor de voorlaatste wedstrijd van de dinsdagmiddagcompetitie. 


De vangsten waren matig maar na afloop stond geen enkele visser met lege handen. In vak A behaalde Louis Melisse een overtuigende overwinning door met het hoogste aantal vissen het hoogste puntentotaal neer te zetten. Zeventien vissen leverden hem 221 punten op. Henk Kokke ving zeven vissen die hem 131 punten opbrachten, voldoende voor plaats twee. Johan Horstmans maakte het podium in vak A compleet met 125 punten dankzij zes vissen, waarvan één met een lengte van 30 cm de grootste was die op deze dag is gevangen. Met deze vis behaalde deze stille kracht van onze vereniging de dagprijs. In vak B ging de overwinning naar John Mathijssen die elf vissen ving en daarmee 194 punten bij zijn totaal mocht bijschrijven. Voor de tweede keer op rij behaalde Ries Verwijmeren een tweede plaats in zijn vak met 179 punten dankzij acht vissen die hij deze wedstrijd haakte. Ton Aarts ving 26 vissen, de meeste van alle deelnemers. Helaas voor Ton zat er niet één maatse bij waardoor hij bleef steken op 130 punten en plaats drie. 


Nationaal concours 2021

Afgelopen zaterdag hebben 15 vissers deelgenomen aan ons Nationaal concours, een wedstrijd die openstaat voor iedereen die in bezit is van een geldige VISpas, dus niet alleen voor leden van HSV De Kleine Voorn. Ooit trok deze wedstrijd tientallen deelnemers uit de wijde omgeving naar Etten-Leur maar dat lijkt verledentijd. Toch was het de enige deelnemer, die niet tot de vaste kern van wedstrijdvissers van onze vereniging behoord, die deze wedstrijd naar zijn hand zette. Joop van Steenderen, daar hebben we het over, ving niet eens de meeste vissen maar de vissen die hij ving waren dermate groot dat hij de rest van zijn concurrenten ver achter zich liet. Met zeven vissen waaronder drie brasems behaalde Joop 313 punten. Op de tweede plaats eindigde Arend Lammerse die het gehele seizoen al voor in de diverse klassementen is terug te vinden. Met zestien vissen, waarvan zeven maatse, behaalde Arend 231 punten. Wim van Meer werd derde met negentien vissen, het hoogste aantal van alle deelnemers. Hij noteerde 114 punten. 


Programma

Zaterdag 4 september: Vierde wedstrijd van de zaterdagochtendcompetitie. Vissen van 9:30 tot 12:00 uur in de Leurse haven. Zaterdag 18 september: Koningsvissen in de Leurse haven van 8:30 tot 11:00 uur. Voor beiden wedstrijden geldt: Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.[n]