Samen lezen
Samen lezen Foto: Stichting VoorleesExpress

Week van Lezen en Schrijven en de VoorleesExpress

ETEN-LEUR - Van 6 tot en met 12 september is het Week van Lezen en Schrijven. In het hele land is er extra aandacht voor (het belang van) lezen, schrijven en digitale vaardigheden.


Ook vanuit welzijnsorganisatie Surplus is hier aandacht voor, bijvoorbeeld via het programma VoorleesExpress, dat in 2018 gestart is.
In Nederland hebben ruim 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en met de computer werken. Hierdoor ondervinden zij dagelijks hinder bij verschillende zaken, maar ook voorlezen aan (klein)kinderen. Tijdens de Week van Lezen en Schrijven zetten zoveel mogelijk mensen, bedrijven en organisaties zich in voor een samenleving waarin ruimte is voor een leven lang ontwikkelen. Ook welzijnsorganisatie Surplus zet zich hiervoor in.


VoorleesExpress
Zo is Surplus uitvoerder van het landelijke programma VoorleesExpress, dat sinds 2018 ook in Etten-Leur is gestart. De VoorleesExpress richt zich op jonge kinderen die opgroeien in een taalarme omgeving. Een half jaar lang komt er een getrainde vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen. Samen met de ouders wordt bekeken hoe taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Sinds de start is er al bij meer dan 100 gezinnen voorgelezen.


Stap in en doe mee!
Heb je affiniteit met boeken en kinderen? En wil je een bijdrage leveren aan de taalontwikkeling van kinderen? Geef je dan op als vrijwilliger!
Meer info: www.voorleesexpress.nl, Nicole van Gennip, lokale projectleider Etten-Leur: nicole.vangennip@surplus.nl, 06-20508530.[n]