Start van Stichting oude
stijl jazz Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Op zondag 19 september hervat de Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur weer, www.jazzettenleur.nl haar maandelijkse concerten. Na de opening van het seizoen in 2020 waren er vanwege de coronamaatregelen geen concerten meer mogelijk.


Omdat er nog steeds bepaalde maatregelen van kracht zijn tot in ieder geval 20 september, mogen maar een beperkte aantal toeschouwers in de zaal aanwezig zijn. Het is dan ook aan te bevelen om via de website van de stichting, www.jazzettenleur.nl, te reserveren voor het eerste concert. Bij overboekingen worden automatisch inschrijvers die er niet meer bij kunnen, als eerste geplaatst voor het volgende concert op zondag 17 oktober. Wilt u met meer mensen inschrijven dan moet dit steeds per persoon gebeuren. De stichting is niet echt blij met deze maatregelen, maar we zullen ons evenals De Linde aan de regels moeten houden. Hopelijk is er na 20 september weer meer mogelijk.


Jazzy Rabbits
De concertreeks wordt geopend door de Jazzy Rabbits, een gerenommeerd ‘oude stijl jazz orkest’ dat regelmatig op diverse podia van het jazz circuit in den lande optreedt.
Het repertoire bestaat uit bekende en onbekende nummers van o.a. De Hot Seven, Jelly Roll Morton, Clarence Williams, Bix Beiderbecke e.v.a.
Het uitvoeren vangnet originele verse (de vaak in de vergetelheid geraakte melodie van het couplet) bij de meeste oude stijl nummers onderscheidt hen daarbij van veel andere orkesten in dit genre.
Het repertoire van het orkest is de Classic jazz, oude stijl, akoestisch. De voorkeur van de band gaat uit naar de medium tempo authentieke New Orleans songs uit de periode 1915- 1930.
Bezetting: klarinet, bandleider Cas Kok; trompet Wim van de Pauw; trombone Tom Stuip; sousafoon Jan van Ooijen; slagwerk/zang Herman Nieuwdorp; piano Hennes de Ridder; banjo Rob Braat.

De stichting hoopt dat alle stoelen gevuld zullen zijn, zodat we weer goed kunnen opstarten voor een hopelijk compleet seizoen met steeds minder beperkingen.

De aanvang van het concert is 14.00, de toegangsprijs is nog steeds €2,50 de locatie natuurlijk De Linde.

Graag ontmoet de stichting u op 19 september voor een gezellige en ongedwongen middag oude stijl jazz.[n]