D66 organiseert cursus politiek

ETTEN-LEUR - Heb je altijd al willen weten wat de verschillende politieke stromingen nu echt inhouden of hoe het bestuur in Brussel, Den Haag, Den Bosch of Etten-Leur geregeld is.

Vier avonden
langs socialisme,
liberalisme, populisme


D66 Etten-Leur organiseert ook dit jaar weer een cursus politiek. We gaan in vier avonden langs socialisme, liberalisme, populisme en dan via Europa, de Tweede en Eerste Kamer en de provincie naar het bestuur in Etten-Leur. We leggen uit hoe het georganiseerd is, maar zullen ook samen discussiƫren over de voor- en nadelen van het huidige systeem. We kijken of de scheiding der machten een positieve of negatieve invloed heeft op ons welzijn. Beschrijven de functie van de Eerste Kamer en bepraten of dat nog wel van deze tijd is en natuurlijk ook naar de rol van het koningshuis.

De vier dinsdagavonden start op dinsdag 5 oktober en eindigt daarmee op 29 oktober. We zitten in het oude raadhuis, Markt 1 en starten steeds om 19:30 uur.

U hoeft voor de cursus niets te betalen, maar we vragen om aan het einde van de cursus uw waardering te tonen met een donatie aan de Stichting Voedselbank Etten-Leur.


Meer informatie

Voor meer informatie of om je aan te melden kunt u contact opnemen met erik.vissers@d66Etten-Leur.nl.[n]