Unitas '30: Vliegende keep Yessin-airlines

ETTEN-LEUR - Het seizoen is officieel gestart en Unitas'30 11-2 was klaar voor de eerste competitiewedstrijd tegen 'The Gunners 11-1.

Voor het stadion deelde de meest opvallende speler van het voorseizoen Tobias handtekeningen uit aan de fans. De nummer 10 speelt een sleutelspeler rol als box-to-box speler in het systeem van trainer Ahmet. Op het toernooi in Rosmalen kreeg hij als speler van het toernooi een mooie prijs en als team de kampioenschap. Ondanks veel aanbiedingen bleef het team van vorig jaar intact. Vleugelspeler Siem wees een bod van een topclub af en sommige spelers kozen niet voor de oliedollars uit het oosten.

Unitas'30 11-2
Unitas'30 11-2 startte met veel pressie tegen de op papier zwakkere promovendus. Coert schoot vanuit links hard op de keeper die de bal niet kon klemmen. Siem profiteerde hiervan en maakte de openingstreffer. Aanvoerder Jesper kopte vanuit een hoekschop in het net. Finn, de verdediger die dit jaar iets meer aanvallender opgesteld wordt, prikte er ook eentje binnen. Enkele keren, waarbij de tegenstander op de counter eruit kwam, werd er goed verdedigd door Devran en Mees. Laatst genoemde werd op de dag van de transferdeadline bekend gemaakt en werd toegezongen door de fans. Opa van de jonge verdediger en oud trainer van Unitas'30 was ook aanwezig en was tevreden met het vertoonde spel. Eerste helft werd er veel naast geschoten en bleef de score op 4-0 staan. Tobias scoorde meteen bij de start van de tweede helft. De nieuwe transfer Amir (spreekt uit Emir) was overal op het veld en zorgde ervoor dat er ook niet meer gecounterd kon worden. Wat een snelheid en gedrevenheid toonde Amir! Keeper Yessin kreeg na de 10-0 de opdracht om te vliegen uit zijn goal. Binnen een minuut maakte de goalie de 11-0 en gebaarde een hartje naar zijn jarige moeder op de tribune. Jesper deed er alles aan om de weinig scorende verdediger Devran ook te laten score en met succes! Coert kwam de tweede helft goed los en prikte er drie in, 18-0. Binck: "Ik ben de enige die niet gescoord heeft, dat is helemaal niet erg. Ik ben blij dat we als team supergoed gespeeld hebben en mijn vrienden heb laten scoren".


Uitduel
Volgende week uitduel tegen Jeka op het programma. Jeka heeft ook de eerste wedstrijd gewonnen en de verwachting is dat het spannender zal worden![n]