Landelijke campagne KBN
Landelijke campagne KBN Foto: Karate-do Bond Nederland

Maak kennis met karate

ETTEN-LEUR - De Karate-do Bond Nederland zet, gezamenlijk met haar sportscholen en verenigingen, de karatesport in de schijnwerpers! Daarom is de maand september 2021 uitgeroepen als de ‘Maand van het Karate’! Tijdens deze maand bieden de aangesloten karate scholen  gezamenlijk, één maand lang een uitgebreid aanbod van karate activiteiten aan. Bij diverse karate scholen door heel Nederland is het mogelijk om gratis of tegen een kleine vergoeding een kennismakingscursus karate te volgen!


De lessen worden verzorgd door een bij de KBN aangesloten sportschool of vereniging zoals Shotokan Karateclub Etten-Leur. Op een plezierige manier worden je de basisvaardigheden van karate bijgebracht. Bij de karateverenigingen die zijn aangesloten bij de KBN is plek voor iedereen. Of je heel competitief bent of puur recreatief aan karate doet, je kunt altijd meedoen!


Maak kennis met karate

Karate is een unieke sport met een lange geschiedenis en een geheel eigen verhaal. Het draait bij deze sport niet alleen om fysieke en tactische aspecten. Er wordt ook veel nadruk gelegd onder andere op het ontwikkelen van: zelfvertrouwen, zelfbeeld, discipline, structuur, normen en waarden, respect, doorzettingsvermogen, assertiviteit en weerbaarheid.

Shotokan Karateclub Etten-Leur heeft i.v.m. regelgeving Corona vanaf eind januari 2021 karate lessen aangeboden buiten op de speelplaats van basisschool de Hasselbraam en ook gedurende de zomervakantie wekelijks karate lessen buiten verzorgd.


Weer van start

Vanaf 6 september 2021 starten de lessen in de gymzaal aan de Beukenlaan 45 weer binnen. Het lesrooster is te vinden op www.skel.nl. Tijdens de maand september zijn er lessen/aanbiedingen voor iedere geïnteresseerde, jong en oud. Ook deze informatie is te vinden op www.skel.nl. Shotokan Karateclub Etten-Leur organiseert ook een speciale regionale training in de Gong zaterdag 2 oktober 2021 voor bruine en zwarte banden, gericht op het examenprogramma voor de verschillende zwarte banden. Voor meer info mail naar info@skel.nl of 06-53846144.[n]