COOLFIT voor een gezonde leefstijl met een kickstart

ETTEN-LEUR - Een nieuw leefstijlprogramma In Etten-Leur. Cool staat voor COaching Op Leefstijl en FIT staat voor het beweegprogramma. Een combinatie van leefstijlcoaching met veel aandacht voor bewegen!


Leefstijlcoach Ron Bekker en Martijn Hentzen van Buurtsportcoach Etten-Leur werken samen met gemeente Etten-Leur, zorgverzekeraars en huisartsen om inwoners van Etten-Leur nog gezonder te maken. Dit programma is speciaal opgezet voor mensen met overgewicht en gerelateerde leefstijl ziektes als diabetes type 2. Deelname aan dit nieuwe programma kan d.m.v. een doorverwijzing van de huisarts. Vraag bij hen naar het CooL traject. Het CooL programma wordt vergoed door de zorgverzekeraars en de 14 weken ondersteuning bij beweging wordt verzorgd door de buurtsportcoach. “Niet elke verandering is een verbetering. Maar elke verbetering heeft wel een verandering nodig”. Leefstijlcoach Ron Bekker: “In dit programma bepaal je zelf hoe je aan je eigen gezondheid gaat werken en ik help je om de juiste keuzes te maken. Een verandering van leefstijl is niet eenvoudig dus meedoen aan het CooLprogramma is hard werken.” “Het leefstijlprogramma CooL bestaat al sinds 2019 en sinds die tijd heb ik al vele groepen en mensen mogen begeleiden naar een gezondere leefstijl. Toch merkten we dat deelnemers moeite hebben om meer beweging in hun dagelijks leven op te pakken.” Martijn Hentzen: “Zijdelings waren wij met Buurtsportcoach Etten-Leur al betrokken bij dit Cool programma maar na overleg en contacten met gemeente hebben we budget gekregen om een 14 weken durend beweegprogramma aan dit leefstijlprogramma toe te voegen.” Op deze manier krijgen deelnemers aan het COOLFIT programma een kickstart. We gaan gedurende deze periode op zoek naar passende vormen van bewegen voor iedere deelnemer. Het doel is om deelnemers structureel te laten bewegen. Dit kan zelfstandig zijn of bij sportaanbieders of sportvereniging in Etten-Leur.
Ron Bekker: “We gaan het hele proces extra monitoren om te zien of een extra beweegprogramma een toegevoegde waarde is voor dit leefstijlprogramma.


Info
Ben je geïnteresseerd en wil je meedoen met dit pilotproject wat in oktober 2021 start? Aanmelden kan alleen via uw huisarts. Meer informatie: buurtsportcoachetten-leur@ssnb.nl. Meer lezen en info over het tweejarige CooLtraject: https://leefstijlinterventies.nl/informatie-voor-deelnemers. [n]