Jefferey Pollemans schenkt zijn eigen Pollebok uit
Jefferey Pollemans schenkt zijn eigen Pollebok uit Foto: Krijn ten Hove

Exclusief eigen bokbier bij Albert Heijn Pollemans: De Pollebok

ETTEN-LEUR - Een mooiere productintroductie kan je je niet bedenken: nu langzaam aan de Covid-19 maatregelen af lopen met een groep trouwe klanten op een mooie nazomeravond een bierproeverij houden waar je je eigen bokbier introduceert. Het was een geslaagde avond voor Jeffrey Pollemans, eigenaar van de Albert Heijn in het centrum van Etten-Leur.


DOOR KRIJN TEN HOVE


De aanwezigen werden getrakteerd op een echte bierproeverij waar ze geleerd werd hoe je het best kan genieten van een biertje, smaken kan herkennen en met tips over het combineren van bier met eten. De avond werd begeleidt door biersommelier Yu Mey Kwee die de aanwezigen een ware ontdekkingstocht liet ondergaan door het bokbierlandschap. Met de toevoeging van kleine hapjes werden tips gedeeld over hoe smaken te combineren zijn. "Maar een bokbiertje kun je met alles wel combineren", aldus de biersommelier. Naast aandacht voor het brouwproces kregen de aanwezigen meerde bokbieren voorgeschoteld, met als hoogtepunt uiteraard de introductie van het Pollebok. Een heerlijk frisse en smaakvol bokbier in een mooie fles met een mooi etiket.


"ik ben een Bourgondiƫr", vertelt Jeffrey, "En daar hoort wat mij betreft ook een lekker biertje bij. Samen met de brouwers van 't Meuleneind uit Hoeven wilde ik graag mijn eigen bokbiertje in de winkel hebben. Met een heerlijke eigen smaak. Onderscheidend maar ook stevig van smaak Ik heb zelf de smaken mogen bepalen. En het brouwproces kunnen volgen. Als ik de reacties hoorde viel de avond het Pollebok biertje in de smaak. Daar ben ik blij om. Het was een mooie geslaagde avond"[n]