Cees van Gastel was in beide wedstrijden succesvol.
Cees van Gastel was in beide wedstrijden succesvol. FOTO JOHAN BAGGEN

Competitiewedstrijden bij HSV De Kleine Voorn

ETTEN-LEUR - Zeventien deelnemers verschenen dinsdag 21 september aan het vertrek van de eerste wedstrijd van onze Leliecompetitie. De weersomstandigheden waren prima en ook de vangsten waren goed. 


De gezamenlijke deelnemers brachten 274 vissen op het droge, ruim zestien vissen per persoon. 

In vak A deelden twee deelnemers de eerste plaats. Cees van Gastel en Johan Snoeren eindigden beiden op 310 punten. Cees dankzij 32 vissen waaronder een brasem van 53 cm (96 punten). 

Dit was tevens de grootste vis die dinsdag werd gevangen waardoor Cees zich ook winnaar van de eerste dagprijs mag noemen. 

Johan ving veertig vissen, de meeste van alle deelnemers. 

Arend Lammerse maakte de top drie compleet dankzij 27 vissen en 256 punten. 

In vak B was er een afgetekende overwinning voor Cees Maas die twintig vissen ving en daarmee 288 punten behaalde. Met elf vissen en 175 punten eindigde Louis Melisse als tweede. Rene Verhoef completeerde in dit vak het podium dankzij twaalf vissen met een waarde van 146 punten. 


Eerste wedstrijd Najaarscompetitie 

Vijf dagen nadat de eerste wedstrijd van onze leliecompetitie is gevist, is zaterdagmiddag ook de Najaar competitie van start gegaan. 

De zestien deelnemers troffen het met het weer dat, gelet op de tijd van het jaar, meer dan aangenaam was. De vangsten hadden beter gekund, wel werden een aantal mooie brasems gevangen. 

De grote winnaar werd Wim van Meer die zowel beslag legde op de eerste plaats in vak A als op de eerste dagprijs. Dit laatste dankzij een brasem van 52 cm. (94 pnt). In totaal ving Wim negen vissen waaronder maar liefst vier brasems die samen goed waren voor 387 punten. 

Op de tweede plaats eindigde Arend Lammerse die twaalf vissen ving waarvan er zes boven de maat waren. Arend noteerde 186 punten. 

Als derde deelnemer was er voor Henk Kokke een plaats op het podium dankzij 142 punten behaald met negen vissen waarvan vijf maatse. 

In vak B ging de overwinning naar Ad Voermans die zeven vissen ving waarvan er zes boven de maat waren, niemand ving meer maatvissen. Ad scoorde met zijn vangst 169 punten. 

Tweede met 169 punten werd Cees van Gastel die dit puntentotaal realiseerde door twaalf vissen te vangen, samen met Arend Lammerse, de meeste stuks van alle deelnemers. 

Met negen vissen en 89 punten werd Michael van Ginneke derde in dit vak. 


Programma

Zaterdag 2 oktober: Tweekamp tegen Geduld vangt Vis uit Hoeven. Vissen van 9:30 tot 12:00 uur. 

Dinsdag 5 oktober: Derde wedstrijd leliecompetitie. 

Vissen van 12:30 tot 15:00 uur. 

Voor beide wedstrijden geldt dat ze in de Leurse haven worden gevist en dat men tot 45 minuten voor aanvang kan inschrijven in ons clublokaal café zaal Roeloffs.[n]