Wijkdisco De Keen gaat weer open op 1 oktober!

ETTEN-LEUR - Ook voor wijkvereniging De Keen was het de afgelopen corona periode onmogelijk om hun vaste activiteiten te kunnen organiseren. Gelukkig hebben wij werkgroep leden die hier niet zo makkelijk aan toe geven.


Zij wisten het voor elkaar te krijgen om met Sinterklaas en Pasen een Coronaproof activiteit te organiseren. Met Sinterklaas mochten alle kinderen hun (geknutselde) schoentje zetten en kon er een speurtocht gelopen worden. En met Pasen mocht de Paashaas de mandjes van de kinderen zoeken om wat lekkers in te doen in plaats van dat de kinderen de eieren moesten zoeken. Dit waren zeer geslaagde activiteiten waar we heel veel positive reacties op hebben gekregen.
En toch ondanks het positieve gevoel wat we hier aan over hebben gehouden waren deze activiteiten toch niet het zelfde als de standaard. Net als iedereen hebben we moeten wachten tot er weer meer dingen mochten.


Disco
Toen er meer versoepelingen aan leken te komen zijn we met de discowerkgroep bij elkaar gekomen om te kijken wanneer we, desnoods met de nodige maatregelen, weer een disco zouden kunnen organiseren.
We hebben toen een planning gemaakt voor alle basisschoolgroepen uit de wijk. De uitnodigingen zijn digitaal de deur uit. Mocht je deze niet hebben ontvangen dan hebben wij het grote genoegen om via deze weg onze eerste uitnodiging mede te delen.
Alle kinderen uit de groepen 5 & 6, van de basisscholen uit wijk De Keen, zijn vrijdag 1 oktober 19.00 tot 20.00 uur van harte welkom op onze discoavond. Deze wordt als vanouds gehouden in de kleine gymzaal van 't Voortouw, Slagveld 55.


Dringende hulp gevraagd
De afgelopen coronatijd heeft er ook voor gezorgd dat het aantal vrijwilligers drastisch is gedaald. Met name de mensen van de werkgroepen. Van de zeven personen waar we enkele jaren terug mee begonnen zijn er nu nog drie over. En eigenlijk organiseerde deze groep alle activiteiten. En wat het helemaal zorgwekkend maakt is dat twee van deze drie er over een poosje ook mee willen stoppen. De reden is eigenlijk waarom heel veel vrijwilligers er in het verleden mee stopte. Het waren vaak ouders van basisschoolleerlingen die de activiteiten organiseerde of mee hielpen. Nadat hun kinderen de basisschool verlieten stopte vaak ook dit vrijwilligerswerk. Dit is ook het geval bij onze twee werkgroep leden. Helaas wordt het verhaal niet vrolijker. Want niet alleen de werkgroep(en) kunnen versterking gebruiken maar ook de vrijwillige hulptroepen. Wat we soms mee maken is dat ouders van kinderen waar de disco voor gehouden wordt komt helpen. Helaas is dit niet in iedere groep van toepassing waardoor we vaak van elders vrijwilligers moeten zoeken om de disco met voldoende hulp door te kunnen laten gaan.


Urgente oproep bestuur
Dan hebben we nog een laatste urgente oproep. Ook het bestuur van wijkvereniging De Keen wordt de afgelopen jaren bezet door twee dames. Door deze twee bestaat er eigenlijk nog een wijkvereniging. Als zij er niet waren dan was er niets en konden er ook geen activiteiten georganiseerd worden. Het water staat dus eigenlijk aan de lippen van heel de wijkvereniging. Wat zou het zonde zijn als de wijkvereniging verloren zou gaan terwijl het zo mooi kan zijn. Onder het mom van "vele handen maken licht werk" doen wij een zeer dringende oproep. Lijkt het je leuk om wijkvereniging De Keen weer wat actiever te maken stuur dan een mail naar wijkdekeen@live.nl. Voor de (Disco)werkgroep(en) kun je een mail sturen naar discodekeen@gmail.com. Ook voor meer info kan je hier naar mailen.[n]