Unitas'30 11-2 behaalt mooie overwinning

ETTEN-LEUR - Na de zware nederlaag van vorige week was het tijd om wonden te likken bij Unitas'30 11-2. Na een zware trainingsweek was Baronie de tegenstander in speelweek 3. Jens sloot aan bij de spelersgroep vanwege het ontbreken van Jareau en Amir.

De jongens toonden super veel inzet en streden als echte gladiatoren. Het Colloseum op de Lage Banken was goed gevuld met supporters van beide teams. Her en der werden witte zakdoekjes gespot. 40 jaar geleden stonden die zakdoekjes voor een compliment maar met de tijd is dat veranderd naar een protest voor de dienstverband van de trainer. De nederlaag wegpoetsen was dan ook de enige optie voor de trainer en zijn team. Jesper maakte de 1-0. De goaltjesdief leek weer zijn vorm te pakken te hebben. Door een knullig foutje achterin kwam de score op 1-1. Coert zorgde voor dreiging aan de linkerkant en bracht Jesper in een ideale scoringspositie. 2-1. Siem draaide een corner goed in en Jesper maakte de 1-3. De aanvoerder van Unitas'30 prikte er nog één binnen en zijn hattrick was een feit (de bal mocht dan ook na de wedstrijd worden meegenomen). Opvallend genoeg gebeurde dit allemaal in vier minuten. Wederom uit een corner kopte Finn de 5-1 binnen. Het leek alsof er getraind was op de corners? Binck maakt zijn eerste doelpunt van het seizoen wat voor een grote vreugde zorgde. Yessin maakte een mooie redding maar de bal kwam alsnog via de kluts bij de spits van de gasten, 6-2. Opa Finn floot de eerste helft af. Hij bewees dat hij even goed kon fluiten als barbecueën. Super bedankt! De tweede helft begon Unitas'30 11-2 slapjes. Mees die een goede wedstrijd speelde in de eerste helft begon minder geconcentreerd aan de tweede helft. 6-3. Daarna speelde Mees een sterke wedstrijd. Hiermee bewees hij, hoe je moet herpakken in een wedstrijd. De 6-4 en de 6-5 waren knap uitgespeeld door de Baronnen, die daardoor de hoop weer terug kregen. Tobias pakte meer verantwoordelijkheid op het middenveld waardoor Unitas'30 weer de bovenliggende partij werd. Na veel druk gezet te hebben en na paar missers, kwam de 7-5 alsnog van Jesper die de fout van de keeper genadeloos afstrafte. Baronie kreeg nog een open kans. Verdediger Devran gleed op het laatste moment in en tikte de bal weg bij de aanvaller. Dit moment was het breekpunt van de wedstrijd. De tweede helft keepte Finn en vierde de drie punten met de supporters. Yessin op de persconferentie: "Je kan winnen door te strijden en verliest als je het opgeeft".[n]