Het onderdeel FrameRunnen
Het onderdeel FrameRunnen Foto:

Leden Achilles doen mee aan Para atletiek

ETTEN-LEUR - Twee leden van de Etten-Leurse atletiekvereniging ARV Achilles hebben meegedaan aan de Open Nederlandse kampioenschappen Para atletiek in Eindhoven op zondag 26 september.


De 10 jarige Fenne van Hoorn Alkema uit Etten-Leur en de 8 jarige Gianni Kools uit Breda deden mee aan het onderdeel frameRunnen. Fenne deed aan alle drie de afstanden mee, de 60 meter, 100 meter en 200 meter, Gianni deed mee aan de 60 meter en de 100 meter. Beide atleten verbeterden hun persoonlijke record op de 100 meter. De dag voor dit grote evenement hebben Fenne en Gianni beiden nog meegedaan aan de clubkampioenschappen bij ARV Achilles. Zo konden ze nog goed oefenen.
FrameRunnen is een betrekkelijk nieuwe sport in de para-atletiek. Het is de bedoeling dat dit een Paralympische sport gaat worden. Het is geschikt voor kinderen, jongeren of volwassenen met een lichamelijke beperking, die in het dagelijks leven minder goed kunnen lopen of een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. FrameRunne is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Zij kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.[n]