DIO-waterpolojeugd verliest thuiswedstrijd

ETTEN-LEUR - Op SuperSaterday 2 oktober namen onze jongens het thuis op tegen De Treffers BJ1 uit Rosmalen. De DIO-heren 1 en heren 2 namen het tegen elkaar op.

Ons DIO-jeugdteam moest de strijd aangaan zonder vaste keeper Sjoerd. Rijk begon als keeper aan de wedstrijd. DIO opende het eerste part direct met een mooie aanval.

Het schot van Bas belande helaas niet in het net van De Treffers. Vanuit de snelle counter konden De Treffers de 0-1 scoren.

Korte tijd later kregen ze een 5-meter worp toegekend die Rijk vakkundig tegenhield. Dit gaf onze jongens weer moed en DIO begon aan te vallen.

De schoten van Leon, Rick, Damian en Miguel op het Rosmaalse doel raakten of de lat, of de paal of de keeper. De Treffers counterden en hadden wel geluk.

Ze kwamen op een 0-2 voorsprong.


Tweede periode

De tweede periode brak aan, een heel rommelig partje. Beide teams leden veel balverlies.

Het waren De Treffers die door de DIO-verdediging braken en hun derde doelpunt op het scorebord lieten noteren. Wederom had DIO geen geluk.

Bas kreeg een mooie kans, maar zijn schot ging net naast. Onze jongens zaten duidelijk niet lekker in de wedstrijd.


Derde part

In het derde part gaf Rijk de keepers-cap door aan Rick. Ook Rick kreeg meteen een 5-meter worp voor zijn kiezen, die ook hij tegenhield.

DIO zette de tegenaanval in en nu wel met succes. Via een voorzet van Damian op Jorrit kwam DIO eindelijk van de nul af.

De Treffers voerden de druk op. De DIO-verdediging kreeg zijn handen vol. Het positiespel werd steeds rommeliger en daar profiteerden De Treffers van, ze konden verder uitlopen naar 1 tegen 5.

In de laatste periode hadden De Treffers de overhand. Keeper Rick had nog een paar mooie reddingen, maar De Treffers konden hun voorsprong verder uitbreiden naar 1 tegen 9.

DIO bleef echter ook aanvallen, maar de schoten van Joris en Bas belanden helaas niet in het doel van De Treffers.

In de laatste minuut was het Damian die het DIO-team zijn tweede doelpunt bezorgde, maar de eindstand van 2 tegen 9 was zuur voor onze spelers, coaches en supporters.

Periode-tussenstanden en eindstand: 0-2, 0-3, 1-5 en 2-9.


Vechtlust

Of het nu aan het herfstige weer lag of aan wat anders, we zullen het nooit weten, maar onze spelers zaten niet lekker in de wedstrijd en hadden het geluk niet aan hun zijde.

Wel lieten ze wederom vechtlust zien en Rijk en Rick deden goed werk in het doel.

Nu op naar de volgende wedstrijd in Best tegen De Brabantse Dolfijnen, op zaterdag 30 oktober om 17:45 uur.


Heren 1 en 2

De DIO-heren1 en DIO-heren 2 leverden op deze SuperSaterday een felle strijd met elkaar. De heren 1 trokken de winst naar zich toe door met 17 tegen 2 te winnen.


Lijkt waterpolo jou ook wat?
DIO is altijd op zoek naar nieuwe spelers


Belangstelling

Lijkt waterpolo jou ook wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! DIO is altijd op zoek naar nieuwe spelers. Voor meer informatie: Jelle Heezius, voorzittertcp@gmail.com.[n]