Z&PC DIO zwemt succesvolle eerste competitiewedstrijd

ETTEN-LEUR - Op zondag 3 oktober zwom DIO in de B-klasse de eerste KNZB competitiewedstrijd. Alle zwemmers, trainers, officials en begeleiders waren erg blij dat er na 1,5 jaar weer een wedstrijd gezwommen mocht gaan worden. Bij het vertrek in Etten-Leur waren de woorden van trainer en coach Richard Rens dan ook duidelijk; zwemmen met plezier staat voorop.

Na het inzwemmen was het direct aan de senioren dames om de spits af te bijten. Ze begonnen met 50m schoolslag, Susanne van der Linden zwom in een snelle race naar de gouden medialle, Jolanda Post mocht het zilver omhangen. Whitney van Hoeckel miste het podium nipt; met 0,01 seconde werd ze 4de. Dit wist ze goed te maken op de 100m wisselslag, daar zwom ze in een mooie technische race naar het goud. Susanne werd daar 2de, Ramona Noordermeer zette op beide afstanden goede tijden weg na zo'n lange tijd geen wedstrijden. Voor Joƫlle Vaes was deze wedstrijd een mooie nulmeting en ze was dan ook verrast dat ze niet ver boven haar inschrijftijden wist te zwemmen. Voor het eerst in de categorie dames senioren open verschenen ook Iris van Haperen, Eline Mol en Eva van Leeuwen aan de start. Iris en Eva wisten 2 keer een persoonlijk record (PR) op de klokken te zetten en voor Eline lukte dit op de 100m wisselslag.


De heren

Na de dames, mochten de heren het water in. Zowel op de 50m schoolslag als op de 100m wisselslag werd het een DIO podium. Mathijs van der Logt wist het goud te pakken op de 50m schoolslag en het zilver op de 100m wisselslag. Jaro Mutsters beklom het hoogste schavot op de 100m wisselslag en werd 2de op de 50m schoolslag. Timo Mutsters was een constante factor en werd 2x 3de. Martino Valentijn zwom ook 2 sterke races en is goed bezig om te schakelen van de lange afstanden in het open water naar het sprinten in het zwembad.


Jeugd, junioren en minioren

Het senioren geweld maakte plaats voor de jeugd, junioren en minioren zwemmers. Nieuw bij de vereniging, Elise Bons, verraste door 2de te worden op de 50m schoolslag in een hele nette tijd. Op de 200m vrije slag zwom ze een constante race. Melissa Tamers zette ook een mooie tijd op de klokken op de 50m schoolslag. Gor Hajrapetyan zorgde voor een bronzen medaille bij de jongens jeugd 2 en later op de 50m schoolslag. Els Vervaart zwom voor het eerst de hele zware afstand; 100m vlinderslag. Dit deed ze enorm knap. Daarna had ze ook nog energie over om 100m wisselslag te zwemmen. Timmy Ta wist ook de zware 100m vlinderslag te volbrengen. Amin Berqi de jongste van het hele stel, wist 2 keer een zilveren medaille te behalen en daarbij ook nog eens 2 keer een PR te zwemmen. Anniek Schoonwater zwom maar liefst een PR van 16 seconden op de 100m vrije slag. Ook op de 50m vlinderslag verbeterde ze haar snelste tijd ooit en werd ze knap 3de.

Na deze individuele afstanden was het tijd voor de knallende estafettes. Daar weet Z&PC DIO wel raad mee. De dames estafette 4x50m wisselslag met Ramona, Susanne, Whitney en Jolanda werd spetterend 1ste. De dames. Bij de heren waren het Mathijs, Jaro, Timo en Martino die onder enthousiaste aanmoedigingen 1ste werden.

Al met al een succesvolle eerste competitiewedstrijd voor het wedstrijdteam van DIO. De volgende competitiewedstrijd zal op zondag 21 november zijn, ook weer in zwembad de Stok.

Mocht je na het lezen van dit wedstrijdverslag nieuwsgierig zijn of wedstrijdzwemmen iets voor jou is. Neem snel een kijkje op onze website; www.dioweb.nl, en meld je aan om twee keer vrijblijvend te komen proeftrainen.[n]