Roparunteam Swietelsky Go4Life voor de start.
Roparunteam Swietelsky Go4Life voor de start. FOTO ROPARUNTEAM 248

Geslaagde Roparun voor team Swietelsky Go4Life

ETTEN-LEUR - Voor het Etten-Leurse Roparunteam Swietelsky Go4Life zit de Roparun 2021 erop. Geen Run van Parijs naar Rotterdam, maar afgelopen weekend een ronde door Limburg en Brabant van Landgraaf naar Landgraaf. Na een jaar zonder Roparun kan het team nu terugkijken op een geweldig en bijzonder avontuur. Wind en regen getrotseerd om de prestatie over ruim 300 kilometer te leveren!


Vanwege de coronapandemie bedacht de organisatie van de Roparun voor 2021 een alternatieve route door Nederland, met de nodige maatregelen. De route werd ingedeeld in met de klok mee en met de klok tegen. Zo werden de 189 deelnemende teams verspreid over de route. Het Etten-Leurse team legde de route met de klok mee af, door of langs steden als Maastricht, Weert, Eindhoven en Roermond en allerlei kleinere plaatsen daartussen. 


Regenachtig maar niet minder gezellig

Voor de Roparun Landgraaf-Landgraaf waren 23 teamleden op de been, waarvan één loper nog last-minute is ingevlogen voor een geblesseerd teamlid. Zij verzamelden zaterdag 2 oktober om 5.00 uur op het terrein van Partyservice Jan Vermunt, waar de campers, cateringbus en personenbus al ingeladen klaar stonden voor vertrek. Na een bemoedigend woordje van de voorzitter was het tijd om naar het Pinkpopterrein op Landgraaf te rijden. Daar stonden de eerste teams al op het terrein. Na een aantal leuke teamfoto’s op het start- en finishterrein, kon er gezamenlijk soep en brood gegeten worden. Om 10.35 uur mocht het eerste team van lopers en fietsers van start (team B), onder begeleiding van gezellige muziek. Zij konden nog droog aankomen op het eerste wisselpunt op een parkeerplaats in Stein, waar het tweede team (team A) al een pastamaaltijd achter de kiezen had. Team A vertrok voor hun estafette naar het volgende wisselpunt in Weert. Helaas kwam daar dan toch de voorspelde en gevreesde regen, die de rest van het weekend niet meer op wilde houden. Stevige windhozen maakten het sombere weer helemaal af, waardoor er nét voor team A twee takken van de bomen af waaiden, en de slaaptentjes voor de drie catering dames op het terrein van de Koel bijna weg waaiden. Desondanks bleef de sfeer onderweg en op de basiskampen goed en gezellig, ontzettend belangrijk, zeker wanneer de vermoeidheid inslaat. Gelukkig sleepten de teamleden elkaar erdoorheen, met grapjes en plezier en een warm onthaal van team A en team B op de wisselpunten. Team A mocht de laatste etappe afleggen. Zij kwamen tegen kwart voor 3 op zondagmiddag met een lach aan in Landgraaf, waar zij opgewacht werd door de overige teamleden. 

Samen mocht het team de finish over, met een lach en tranen, trots op de afgelegde prestatie!   


Ter ere van overleden teamlid

Deze Roparun stond ook in het teken van het overleden teamlid Piet Halters, die dit voorjaar zijn laatste dagen doorbracht in hospice Marianahof. In gedachten ging deze fanatieke Roparunner gewoon weer mee, in de vorm van de mascotte en een T-shirt met zijn foto erop. Dat werd bij de finish goed opgemerkt door de organisatie, waardoor teamcaptain Trudie de Jong net voor de finish haar verhaal deed voor de camera, en later met teamleden Kees en Eric voor de camera van Roparun TV plaats mocht nemen.


€ 20.220 voor het goede doel

Roparunteam Go4Life haalde in totaal € 20.220 op, voor alle teams was dat € 2.030.030. Kijk op www.team248go4life.nl voor de mogelijkheden om ook te doneren en de persoonlijke verslagen van de teamleden. [n]