‘Voel je welkom!’ luidt de uitnodiging.
‘Voel je welkom!’ luidt de uitnodiging. FOTO LEN POPPELAARS

Nieuwe activiteit van het Seniorenhart: ‘Beweeg- en Dansfeest senioren 70+'

ETTEN-LEUR - Elke laatste zondagmiddag van de maand organiseert het Seniorenhart in wijkgebouw ‘De Linde’ aan de Wipakker 16, een beweeg- en dansfeest voor senioren 70+. Het eerste feest staat gepland voor 31 oktober. Iedereen is welkom: zowel als stel als alleen. Gezelligheid staat voorop. Bewegen, dansen en ontmoeten. Wat is uw intentie, beentjes van de vloer of liever bewegen vanaf een stoel? Alles mag! “Lachen en gezelligheid maakt mensen blij”, vertelt Els de Lange van het Seniorenhart stralend.  

DOOR LEN POPPELAARS


Het dans- en beweegfeest is een nieuwe activiteit van het Seniorenhart. U wellicht bekend van haar gezellige bijeenkomsten voor senioren op vrijdagochtend en haar diverse beweeglessen. “De zondag is een mooie dag voor dit leuke evenement. Mijn inspiratie komt uit het moment dat ik een café in Antwerpen bezocht. Er kwamen allerhande mensen om elkaar te ontmoeten, zoals je dat vaker in een Belgisch café ziet. De muziek ging aan en de vloer stroomde vol dansende mensen en ook vanaf de stoel werd goed meegedaan.” De middag begint om 14.00 uur en u wordt gevraagd om op tijd aanwezig te zijn. Er wordt gestart met een dansdemonstratie door een dansduo. Elke maand staat er een andere dans centraal. Voor de liefhebbers volgt het leren van de pasjes. Leert u liever hoe u vanaf u stoel meedanst of meebeweegt? Ook dat kan. “Voor ieder wat wils. Het is ook gewoon leuk om te kijken naar het dansduo,” omschrijft Els de vrijblijvende mogelijkheden. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor ‘vrijdansen’ en brengt de middag ook andere vormen van entertainment. U mag zich maandelijks over de inhoud hiervan laten verrassen.

In de naam ‘Seniorenhart' zit zonder opsmuk verscholen waar Els en haar onmisbare vaste vrijwilligers voor staan: werken vanuit het hart, met gevoel en sociale interactie. "Bewegen is goed voor je, je gaat er lekkerder van in je vel zitten. Plezier en ontmoeten, zijn deze middag overigens net zo belangrijk als bewegen,” aldus de organisator. Bent u iemand of kent u iemand die openstaat om te bewegen, dansen en ontmoeten? Het Seniorenhart heet u van harte welkom op de laatste zondagmiddag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in wijkgebouw ‘De Linde' (uitgezonderd de maanden juli en december). De kosten zijn 5 euro per persoon, dit is inclusief 1 consumptiebon. Spannend om te komen of nog vragen? Laat het gerust weten, er wordt graag meegedacht. [n]