Afbeelding
Foto: Marloes Smits

Wilma van Limpt werkte bij de thuiszorg en is getrouwd met Jan, het was dan ook onvermijdelijk dat ze bij de stichting betrokken zou raken als vrijwilliger. "Er zijn altijd meer vrijwilligers welkom," vindt Wilma van Limpt.


Hoewel de officiĆ«le opening pas op 5 november is, zijn er al verschillende activiteiten begonnen. "Het loopt allemaal erg goed, vooral bij het biljarten en de koffie inloop is het ontzettend druk," vertelt Wilma. Al moesten de meeste mensen door de coronacrisis ook wennen toen het weer openging. 

De eigenlijke naam van het buurtcentrum: BTW 55PLUS, staat voor: Burghtplein, Torenpad en Wachter, hier wonen 55-plussers. "Mensen zijn hier geen lid, maar mogen gewoon komen. Ondanks dat onze naam voor die drie gebouwen staat, zijn ook andere mensen van harte welkom bij ons. We zien graag die verbinding tussen mensen," benadrukt Wilma. "We proberen het gezellig te maken, zodat mensen weer contact met elkaar krijgen." 

Iedereen is dus altijd welkom, al is het maar om een praatje te maken. In het buurtcentrum hebben ze ook een kleine bibliotheek waar op woensdag een boeken uitleen plaatsvindt. "We zien dat ouderen, vooral vrouwen, daar erg behoefte aan hebben. Het zijn de meest uiteenlopende boeken, oud maar ook wat nieuwere, dus er zit voor ieder wat wils. Ze zijn gedoneerd door verschillende partijen, daar zijn we heel blij mee," aldus Wilma van Limpt. [n]