Oefenduel SC Unitas'30 JO11-2 tegen JO11-1

ETTEN-LEUR - De herfstvakantie is van start gegaan maar voor de jongens van Unitas’30 jo11-2 staat het oefenduel tegen jo11-1 op het programma. Na een reeks overwinningen staat het sterrenteam in de eerste klasse. De supporters zijn gewaarschuwd want het zal zeker spannender worden dan in de voorgaande competitie.

Coert is nog herstellende van een polsbreuk. Jareau en Yessin stonden ook niet op de wedstrijdformulier. Het supertalent van JO11-3 Jens mocht meedoen. Voorafgaand heeft Ahmet geprobeerd om de druk bij de jongens weg te halen. Een verslaggever heeft zelfs gespot dat donderdag op de training ‘Groen licht, rood licht’ met de bal aan de voet gespeeld is en er is hoop gelachen met kontje knal bij de verliezers. Een nederlaag zou geen schande zijn gezien de JO11-1 bruist van toptalenten van het niveau hoofdklasse. Gezien de vakantie waren er veel lege plekken op de tribunes.


De wedstrijd

De wedstrijd begon evenwichtig. Vanuit achteren werd er voetballend opgelost door Devran, Mees en Siem. Mees koos ondanks zijn positie op de linkerkant om niet zomaar weg te schieten maar te voetballen. Finn riep zo hard ‘lossen’ dat alle gespannen spieren loskwamen bij de trainer. Helaas viel Milan uit door een verdraaide knie. JO11-1 kwam verdiend op voorsprong door een vrije speler bij de tweede paal. Vijf minuten later werd de voorsprong vergroot door een carambole bij een hoekschop. Amir gooide zijn strijdlust in het spel en JO11-2 groeide in de wedstrijd. Samen met Tobias blokkeerde hij het middenveld. Jesper liep goed vrij en was steeds aanspeelbaar en hield goed het overzicht. Jens kreeg een scoringskans, maar raakte de bal verkeerd. Jammer. Een minuut later speelde Tobias de bal achter de verdedigingslinie, maar ook Amir kon het leer niet tegen het net krijgen.


Een echte wedstrijd en het verschil was minimaal


In de rust merkte Ahmet dat hij geen jas meer aan had. Vermoedelijk had hij zijn jas na de twee kansen opzij ‘gelegd’. Hij was wel trots op zijn team want het was een echte wedstrijd en het verschil was minimaal. Siem voerde zijn taken goed uit en had de snelle linksbuiten in zijn broekzak. Samen met Binck zorgden ze voor dreiging aan de rechterkant. Er werd een aanvallender tactiek gekozen. Veldbezetting en passing was JO11-2 veel beter maar de doelpunten werden gemaakt door JO11-1. Jesper speelde Jens vrij en de linkspoot schoot de bal subliem in de hoek.

Tussenstand werd 1-4. JO11-2 snakte naar meer.

Vanaf de aftrap werd er druk gezet en de 4-2 kwam door Jesper die de bal vanaf rechts met buitenkant links in de verre hoek plaatste. Uitleg van zo een formidabel doelpunt is lastig. Binck was doorgebroken en een overtreding was de enige oplossing om hem tegen te houden. Devran liet zien dat JO11-2 ook fysiek sterk was en speelde foutloos. Keeper Finn maakte een aantal reddingen en JO11-2 mag boffen met zo’n geweldige reserve keeper. De mooiste redding was een beauty. Katachtig haalde hij met één hand de bal uit de kruising. De 5-2 kwam van Safouane die de bal wel in de kruising krulde.

Met opgeheven hoofden verlieten de jongens het veld. Aanvoerder Jesper: ‘'Dit was een belangrijke oefenduel om te zien waar we staan. Trots op het team en we zullen vast JO11-1 nog een keer tegenkomen dit seizoen''.[n]