Prins Adrijaon I van Ut Zwaajgat.
Prins Adrijaon I van Ut Zwaajgat. Foto: Leurse Leut

Oud Prins Adrijaon I
overleden

ETTEN-LEUR - Ons bereikte het droevige bericht dat oud-Prins Hans Schilder, bekend als Prins Adrijaon I van karnavalsvereniging Leurse Leut, is overleden.


Een schitterende Prins, een prachtig mens is van ons heengegaan.

Hans was vanaf 1969 lid van Leurse Leut. Na enige tijd in de Raad van Elf bekleedde hij enkele seizoenen de functie Grote Boer. In 1974 deed Hans mee aan de Mauwavond als “Vader Abraham” en ook in 1976 mauwde hij een aardig woordje mee. In het seizoen 1978/1979 volgde hij Prins Hannes I (Jan Quaijtaal) op als Leutvorst van Ut Zwaajgat en noemde zich Prins Adrijaon I. Deze functie vervulde hij op zijn eigen speciale wijze tot en met 1985(!). Hij wist het publiek in de zaal en zeker later in de feesttent op te zwepen tot een dansende en hossende massa. Dat deed hij onder andere door, staande op het podium, of op de afzetting vóór de band, uit volle borst de liedjes mee te zingen die de bandjes spelen. Vooral de liedjes “Rode Rozen” van Jantje Koopmans en “Paramaribo” waren favoriet. Het resultaat was telkens een geweldige feestavond met een uitzinnige menigte.

Na de brand in ’t Turfschip werd er een grote feesttent geplaatst op het parkeerterrein. Na één jaar dreigden bezwaarmakers de vergunning voortaan te blokkeren. Hans nam dit hoog op en zorgde er mede voor dat het bezwaar wordt ingetrokken.

In 1990 fungeerde hij nog eenmaal als Prins Adrijaon I.
Ook in de jaren daarna bleef hij betrokken bij het Leurse karnavalsgebeuren.

Een schitterende Prins, een prachtig mens is van ons heengegaan.

Wij wensen zijn nabestaanden, vrienden en kennissen veel sterkte.[n]