Stan in actie in Grimmialp
Stan in actie in Grimmialp Foto: René Opstals

Sterke afsluiting trialseizoen 2021 voor Stan Reit

ETTEN-LEUR - Dit jaar konden er net voor de zomervakantie weer wedstrijden voor het Nederlands kampioenschap trial verreden worden. Op 23 en 24 oktober werd de Nederlandse competitie afgesloten in het Limburgse Baarlo.


De competitie werd in juli afgetrapt in Zelhem, daar waar de wereldtop een paar jaar geleden tijdens een WK in actie kwam. Deze eerste Nederlandse wedstrijd, na een jaar van geen Nederlandse competitie, was van hoog niveau. Met zijn 15 jaar moest Stan het in de Inters I klasse opnemen tegen de veelvoudig Nederlands kampioen. Het was een zeer zware wedstrijd met hoge opstappen, met een knappe 2e plaats als resultaat. Voor trialend Nederland begon hierna de zomerstop. Stilzitten was er voor Stan echter niet bij. Gedurende de zomermaanden deed hij mee aan meerdaagse wedstrijden in Tsjechë, Duitsland, Luxemburg, België en het Zwitserse Grimmialp. Op 19 september werd de Nederlandse competitie hervat in Schijndel. Hier behaalde Stan een derde plaats. De erop volgende weekenden werden er ONK's verreden in Europoort en Nunspeet. Ook hier veroverde hij tweemaal de derde plaats.

De seizoensafsluiter van Nederland vond vorig weekend plaats in Baarlo. Het niveau van de tweedaagse was pittig. Vooral op zaterdag werden er veel strafpunten gepakt. Dit was ook bij de overige rijders het geval. Stan behaalde zaterdag een mooie P2. Zondag was de laatste dag van de competitie. Het werd een zware maar mooie wedstrijd. Met weer een P2 als eindresultaat. Door tijdens de Kampioenstrial als tweede te eindigen veroverde Stan in het eindklassement van het ONK trial de tweede plaats bij de Inters I. Gefeliciteerd Stan met deze superprestatie!

Komende weken zal Stan nog deelnemen aan diverse wedstrijden in België voor het Belgische kampioenschap. Tijdens de wintermaanden worden er wedstrijden van de wintercup gereden en natuurlijk getraind als voorbereiding op 2022.[n]