De Baai krijgt ook nieuwe bestrating.
De Baai krijgt ook nieuwe bestrating. Foto: René Mensen

Werkzaamheden aan Baai starten volgend jaar: Nieuwe bestrating en bomenkap

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - De werkzaamheden aan de Baai, de Doornikstraat en de Henegouwenlaan in Etten-Leur beginnen waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2022. Dat meldt wethouder Kees van Aert. “We gaan de Baai flink aanpakken, zo gaan we het voetpad verleggen. Die komt verder van de bomen af te leggen.”

Op dit moment drukt een aantal bomen het voetpad omhoog. In totaal kapt de gemeente twintig bomen. Het gaat om bomen die heel dicht op de bestrating zitten met hun wortels. Er komen bomen voor terug die op een andere manier wortelen. Voor de twintig bomen die verdwijnen, komen er ook weer twintig terug. 

Aantal bomen

Per saldo verandert er niets aan het aantal bomen in deze omgeving, maar wel is er een verschuiving in de straten onderling. Het wegvak van de Baai tussen de Concordialaan en de Arteziëlaan gaat van 24 naar 25 bomen en ook de Baai tussen de Doornikstraat en het Markenland krijgt er één bij. Daar gaat het aantal bomen omhoog naar 23. Inmiddels heeft de gemeente de bewoners ook geïnformeerd tijdens een speciale bijeenkomst afgelopen zomer. Ook zijn zienswijzen ingediend.

Start voorbereiding

 ”Het ontwerp is nu definitief geworden”, benadrukt wethouder Van Aert. “We starten nu met de voorbereidingen om het project gereed te maken voor uitvoering.” Daarna gaat men definitief aan de slag met de reconstructie.