Heb jij geloofsvragen?
Ga op zoek naar antwoorden

ETTEN-LEUR - Zou u het antwoord willen weten op vragen als Wat geloven gelovigen, en waarom? Of wellicht ervaren wat het Christelijk geloof voor hen betekent?


Dan bieden de samenwerkende kerken en geloofsgemeenschappen in Etten-Leur u de mogelijkheid om over deze vragen na te denken, en kennis te maken met de grondbeginselen van het Christelijk geloof via een zgn. Alpha cursus. Een Alpha cursus is een gratis, laagdrempelige en interactieve cursus waarin we in een informele sfeer, los van een kerkgenootschap of parochie, met elkaar in gesprek gaan over de kernpunten van het geloof, over God, over wat ons bezighoudt, en hoe het Christelijk geloof daar een rol in kan spelen. Tijdens de avonden draait alles om ontmoeting, uitleg en gezamelijke gesprekken.

In een Alpha cursus denken we met wie er nieuwsgierig naar is, vanaf 12 januari 2022, gedurende 12 woensdagavonden (en 1 zaterdag) na over vragen als 'Wat houdt het Christelijke geloof in? Bestaat God? Wie is Jezus? Waarom stierf hij? Waarom en hoe de Bijbel lezen? Hoe kan ik in contact komen met God? Bidden: waarom en hoe?'.

Inmiddels hebben 300.000 mensen in Nederland een Alpha cursus gevolgd en 92% ervaart een positieve invloed. De cursus is voor jong en oud, dus toegankelijk voor iedereen.


Aanmelden
Heeft u interesse? Dan kunt u zich aanmelden of informatie opvragen via alpha.ettenleur@gmail.com of 06-12964551, 06-21166864 of 06-30564346.
Meer informatie over de Alpha cursus is te vinden op www.alphanederland.org.[n]