Op weg naar de titel 2021
Op weg naar de titel 2021 Foto: Rik Lansink

Ramon van de Lindeloof Nederlands Kampioen shortrally

ETTEN-LEUR - Al enige jaren strijdt Ramon van de Lindeloof voorin mee in de Nederlandse Shortrallywereld.
In 2018 leverde dat een 3e plaats op in het NK, gevolgd door een 2e plaats in het NK in 2019. Vorig jaar was er geen kampioenschap dus 2021 moest het jaar worden van de uit Etten-Leur afkomstige rallyrijder.


De inmiddels in  St Willebrord wonende rallyfanaat begon het seizoen goed met een overwinning tijden de GTC rally .
In barslechte omstandigheden reed hij onbedreigd naar de overwinning genavigeerd door jongeling Willem Vissenberg uit Sprundel die in zijn tweede wedstrijd ooit de overwinning meepakte.

Tijdens de tweede wedstrijd rondom Hardenberg sloeg het noodlot toe, in leidende positie begaf de motor het, waarom is nog steeds onverklaarbaar.

Deze uitvalbeurt was een flinke dreun, het verlies van kostbare punten van een bijna zekere overwinning daarnaast had deze een financiële impact.
De vraag was om het seizoen 2021 nog wel af te maken, of de handdoek voor dit seizoen in de ring te gooien. Gekozen werd om de standaard reservemotor te gaan gebruiken, deze is een stuk minder snel maar de eerste wedstrijden gaven al aan dat er zelfs met een standaard motor mogelijkheden waren.

Met een niet optimaal afgestelde motor werd in september de tweede overwinning binnengehaald tijdens Nederlands bekendste rally te Hellendoorn. Met dezelfde ervaren navigator als de rally van Hardenberg, Marvel van Elven uit Oud Gastel werd de bittere nasmaak van Hardenberg weggespoeld. Tijdens de laatste twee proeven op grotendeels onverharde en donkere paden werd de achterstand op nota bene een 4 wiel aangedreven Subaru van een kleine halve minuut omgezet in een voorsprong de tweede overwinning was een feit. Deze overwinning gaf veel voldoening het harde werken om de auto klaar te  krijgen werd beloond.

Het probleem van de motor werd opgelost en met veel vertrouwen begin september naar Eindhoven waar de ELE rally werd verreden. Vorige jaren werd op de eerste proeven met vele lange rechte stukken veel tijd verloren. Het gebrek aan vermogen kun je onmogelijk compenseren met rijvaardigheid of toch wel? Met navigator Willem Vissenberg waren er vanaf het begin super tijden en dit resulteerde in de derde overwinning van het seizoen.

Met nog één wedstrijd te gaan op weg naar een super jaar, helaas werd de wedstrijd in Berkelland geannuleerd. Deze wedstrijd zou echt de kers op de taart geweest zijn. Het team zat echt in de winning mood en stak ver boven de concurrentie uit.
Het kampioenschap ging verdiend naar de rijder in de Honda civic  type R, drie van de vier wedstrijden gewonnen hoe duidelijk kan het zijn.

Met trots Nederlands kampioen shortrally 2021!         

Nagedacht wordt er inmiddels over het seizoen 2022. De titel gaan verdedigen in de shortrally, nationale rallys rijden of toch de keuze op de meer uitdagende wedstrijden in België en met welke navigator?

Graag wil het team een stap hoger, er zal dan ook geïnvesteerd moeten worden in een competitieve auto. Dit kan door de huidige auto te upgraden. Wil je een stap hoger met een ander auto praat je al gauw over een investering van 75000 euro, wil je echt op het hoogste niveau meedoen praat je over een bedrag van vijf nullen. Niet evident voor iemand met een normale baan en beperkt budget.

Veel dingen om over na te denken, maar het kampioenschap shortrally 2021 is binnen![n]