Unitas’30 Jo11-2 pakt gouden punten

ETTEN-LEUR - 27 november, Unitas'30 JO11-2-Jeka JO11-2JM, uitslag 6-2. Scheidsrechter: Jens Moss (S). In verband met de coronamaatregelen waren de tribunes zo goed als leeg. De weersomstandigheden konden ook beter. Na drie nederlagen werd het tijd om punten te pakken, thuis tegen Jeka Jo11-2. 

Geblesseerde Coert traint hard op de trainingen om zo fit mogelijk te zijn, zodra hij weer mag voetballen na zijn polsbreuk. Door de afwezigheid van deze linkspoot is het iedere week een konijn uit een hoge hoed toveren aan de linkerkant. Tot nu toe was dat geen succes. 

Verdediger Devran liet al weken op de trainingen zien dat hij niet alleen goed kan afpakken maar ook makkelijk een mannetje kan passeren en begon vandaag op de linkervleugel. 


Op de juiste plek

Eerste vijf minuten ging het gelijk op. Jeka kwam paar keer gevaarlijk voor het doel maar Yessin stond steeds op de juiste plek. De vertrouwde goalie heeft de smaak goed te pakken en speelde een foutloze wedstrijd. Mede dankzij zijn persoonlijke coach Raymond. 

Siem zorgde voor de opbouw van achteren en kon steeds Binck of Jesper inspelen. Ook zat Siem overal goed tussen waardoor er snel gecounterd kon worden. Na paar pogingen zonder succes kwam de 1-0 alsnog door Jesper. 

Er werd goed gevoetbald mede dankzij de middenvelder Amir die overal op het veld aanwezig was. Ik denk dat het niet leuk is om tegen hem te voetballen gezien je niet zomaar van hem af bent. Wat een turbomotor! 

Donderdag werd er getraind op dode spelmomenten met koppers Devran en Finn. Devran kon de bal van Jesper net niet inkoppen. Minuut later precies dezelfde uitvoering kopte Finn wel de bal binnen! 2-0. 

Dankzij het goed verdedigen van Mees kon Finn regelmatig opschuiven. Devran stoorde de verdediging en kon de bal afpakken. Devran speelde met zijn verkeerde been, die nog niet eens zo verkeerd is, Jesper in die de 3-0 op het scoreboard zette. 

Jareau viel goed in en voerde hetzelfde uit op de rechterkant en bediende Jesper. Jesper mocht met rust de bal al meenemen. 4-0. 

 

Tweede helft

Na rust bleven de kansen nog steeds voor Unitas’30 Jo11-2. 

Jesper schoot meerdere keren op het aluminium. Omdat Jeka zeer aanvallend opgesteld stond kreeg Unitas’30 Jo11-2 veel ruimte, maar daar werd slordig mee om gegaan. 

Tobias kon de verdedigers goed ondersteunen. Helaas miste Tobias twee trainingen door quarantaine. Nu er helemaal niet meer getraind zal worden baart dat zorgen bij trainer Ahmet. 

Het werd weer een wedstrijd omdat Jeka twee keer kon scoren.4-2. Siem kreeg te weinig steun achterin. Siem dribbelde twee man voorbij en een lange bal op Jesper resulteerde weer op een ruime voorsprong.5-2. Zijn belofte om vijf doelpunten te maken van vorige week werd deze week wel waar. 

Goed uitgespeelde kans via Binck belandde de bal bij Jesper. 

Einduitslag: 6-2. 

Jarige job Mees: "De overwinning is dik verdiend. Als we wat meer geluk hadden voorin hadden we zeker dubbele cijfers. Volgende week tegen koploper UVV’40 moeten we dezelfde strijdlust laten zien en zorgvuldiger met de kansen omgaan’’


Volgende week tegen koploper UVV'40