Uitreiking cheque aan Fenne, Ruud en Wouter.
Uitreiking cheque aan Fenne, Ruud en Wouter. Foto: ARV Achilles

Donatie van € 1.000 aan Framerunners ARV Achilles

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Zaterdag 11 december was er na de wekelijkse training van de Framerunners een speciaal moment op de atletiekbaan van ARV Achilles. Zij mochten een donatie van € 1.000 in ontvangst nemen van de firma K. Hartwall. Dit bedrag wordt met 50% vermeerderd door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Het totaalbedrag van € 1.500 komt ten goede aan de kinderen met een motorische en/of meervoudige beperking die aan Framerunning doen. Framerunnen is een betrekkelijk nieuwe sport, ontstaan vanuit de kinderrevalidatie, waarbij kinderen, jongeren en volwassen lopen en/of rennen op een Frame Runner, een driewielfiets zonder pedalen en voorzien van een borststeun. 

De kinderen konden zaterdag eerst op de baan van Achilles lekker trainen en plezier beleven aan de betrekkelijk nieuwe sport framerunnen. Dat alles in het zonnetje! Aan het einde van de training vertelde trainer Ruud Touw, (voormalig) kinderfysiotherapeut, de kinderen over de donatie van het bedrijf K. Hartwall, bedoeld voor de aanschaf van een nieuwe Frame Runner. Anton van Ginneken was namens het bedrijf aanwezig om die cheque van € 1.000 uit te reiken. “K. Hartwall is een Fins bedrijf werkzaam in de logistieke hulpmiddelen, en het is ons doel om overal waar wij onze producten verkopen, iets terug te doen voor de gemeenschap, in het bijzonder ten behoeve van kinderen voor wie het sporten niet vanzelfsprekend is door een fysieke, mentale of financieel beperkende factor. We hopen dat meerdere bedrijven ons voorbeeld volgen,” aldus Anton van Ginneken.

Het symbolisch uitreiken van de cheque gebeurde aan Framerunners Fenne en Wouter, onder toezicht oog van ouders, bestuur van Achilles en andere belangstellenden. Na afloop kon men in de kantine nog even napraten en genieten van een kopje erwtensoep. Anton van Ginneken mocht verder de buitendeur van de stalling van de Framerunners onder “met dank aan” voorzien van een sticker van K. Hartwall. ARV Achilles is het bedrijf ontzettend dankbaar voor hun bijdrage, en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind voor de verhoging van het bedrag.

Framerunnen bij Achilles

Framerunnen is een betrekkelijk nieuwe sport, ontstaan vanuit de kinderrevalidatie, waarbij kinderen, jongeren en volwassen lopen en/of rennen op een Frame Runner, een driewielfiets zonder pedalen en voorzien van een borststeun. Deze sport is bedoeld voor mensen met een aangeboren of verworven hersenbeschadiging bij wie de motorische functies zijn verminderd. Voor deze groep atleten met een beperking is het een belangrijk gegeven hun mobiliteit en conditie te verbeteren door training.

Ruud Touw verzorgt de trainingen voor de kinderen op zaterdag en krijgt daarbij assistentie van Wouter de Kort, intussen zelf een bekende Framerunner. Voor ouders en kinderen is hij een herkenbaar aanspreekpunt en een ware ambassadeur voor deze sport. Wouter en andere Framerunners doen inmiddels ook mee aan diverse hardloopevenementen, zoals de Van Oers Marathon Brabant. Het is inspirerend wanneer kinderen en volwassen atleten met hun frame runner deelnemen aan lokale activiteiten als de Familieloop en samen met alle andere sporters de 5 of 10 kilometer lopen.

Doe je mee?

Voor de groep volwassenen, die traint op dinsdag- en donderdagavond, is er nog volop ruimte voor nieuwe deelnemers. Wanneer je in het dagelijks leven gebruikt maakt van een rolstoel of minder mobiel bent, je voortbeweegt met rollator of elleboogkrukken, meld je dan bij ARV Achilles voor een proeftraining met een frame runner!