Weeskinderen in Oeganda.
Weeskinderen in Oeganda.

Corrie van Gool haalt meer dan 10.000 euro op voor weeskinderen Oeganda

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - 21 jaar na het overlijden van de Etten-Leurse pater Kees Dielemans wordt nog steeds geld ingezameld voor de weeskinderen in Oeganda. Dit jaar heeft Corrie van Gool-Dielemans, zus van wijlen Kees Dielemans een bedrag van 10.111 euro kunnen overmaken naar het goede werk van de Witte Paters. 

De Witte Paters -waartoe Kees Dielemans- ook behoorde zetten zich in voor verschillende weeskinderenprojecten, waaronder weeshuis St. Noa’s Family. Pater Dielemans overleed in 2000 op 67-jarige leeftijd. Als econoom van de Witte Paters zette hij zich in de Oegandese hoofdstad Kampala in voor de opvang van wees- en straatkinderen. Na zijn overlijden hield Kees’ zus Corrie van Gool-Dielemans het bankrekeningnummer voor de hulp aan deze kinderen in stand. Elk jaar stort ze de opbrengst naar de Witte Paters. 

Trouwe donateurs schonken gezamenlijk 5.320 euro. De jaarlijkse donaties bedroegen 2.610 euro. Daarnaast kwam er nog een bedrag van maar liefst 2.231 euro binnen naar aanleiding van een uitvaart. De overledene droeg de weeskinderen een warm hart toe en sprak op haar ziekbed de wens uit dat bezoekers in plaats van bloemen een schenking zouden doen voor dit project. 

Weeshuis St. Noa’s

Pater Piet Hooyschuur onderhoudt vanuit Nederlands dagelijks contact met St. Noa’s. Het gaat goed met het weeshuis. De kinderen maken het goed, hoewel ze door het coronavirus al twee jaar niet meer naar school kunnen. St. Noa’s wordt steeds onafhankelijker, zo zijn er acht winkels die worden verhuurd en verkoopt men vis uit de eigen vijver. “Namens de kinderen, de paters en mijzelf, wil ik iedereen die trouw elk jaar in welke vorm dan ook een bijdrage levert, weer heel hartelijk bedanken!”