Eén van de speeltuintjes in de Grient.
Eén van de speeltuintjes in de Grient. Foto: René Mensen

Minder speeltuintjes in wijk De Grient, wel flinke opknapbeurt

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - Het aantal speeltuintjes in wijk De Grient krimpt in van acht tot zes. De speelplaatsen aan het Wezelpad en de Hazeleger verdwijnen. Dat betekent niet dat er minder kan worden gespeeld in De Grient. 

De gemeente trekt in totaal 25.000 uit voor de renovatie van de overige zes speelplaatsen. Reden dat de speeltuintjes aan het Wezelpad en de Hazeleger verdwijnen is, omdat er bijna geen gebruik van wordt gemaakt. De speeltoestellen, zogenaamde springpalen en een penaltydoel krijgen een nieuw leven op een andere plek in Etten-Leur. 

Wensen buurtbewoners

Medewerkers van de gemeente hebben ouders en kinderen uit de Grient betrokken bij de plannen voor renovatie en de keuze voor nieuwe speeltoestellen. “We luisteren naar hun wensen, zo hebben bewoners uit de Dasseburcht gekozen voor een speeltoestel dat ook geschikt is voor kinderen in een rolstoel”, vertelt wethouder Ger de Weert. Het gaat om een toestel waarbij kinderen met een rolstoel gemakkelijk bij de attributen op de rekken kunnen. De Weert vindt het belangrijk om inwoners te betrekken, omdat zij weten waar in hun buurt het meeste behoefte aan is. 

Rubberen tegels

Tegelijkertijd maakt de gemeente de speeltuinen ook veiliger. “We vervangen het grind als ondergrond bij speeltoestellen voor rubberen tegels. Dat is toch een stuk prettiger als je daar als kind met je bibs op landt”, vindt De Weert. Het geüpdatete speelplan ligt op dit moment voor alle bewoners ter inzage. Dat is ook de laatste reactiemogelijkheid. Als er geen reacties opkomen, start men in 2022 met de uitvoering