Gewijzigd programma feestdagen H.Mariaparochie

ETTEN-LEUR - U weet het waarschijnlijk: helaas hebben de Nederlandse Bisschoppen moeten besluiten voorlopig alle avondvieringen, en overige kerkelijke bijeenkomsten vanaf 17.00 uur, in de RK kerken te annuleren. Dit geldt dus ook voor de H. Mariaparochie.


Hierdoor zullen er ook dit jaar geen vieringen op kerstavond kunnen plaatsvinden, maar… gelukkig mogen de vieringen overdag wel gewoon doorgaan. Mits we ons natuurlijk houden aan de reeds bestaande maatregelen (anderhalve meter, mondkapje, hygiëne en thuisblijven bij klachten). We maken u daarom graag attent op de vieringen op Eerste Kerstdag (25 december) om 10.30 uur in zowel de H. Lambertuskerk als de H. Petruskerk. Tweede kerstdag (zondag 26 december) zullen de aanvangstijden als op zondag zijn, t.w. om 9.30 uur (H. Petruskerk) en 11.00 uur (H. Lambertuskerk).

Om de verplichte anderhalve meter afstand te kunnen bewaren, en op basis van de capaciteit van beide kerken, zullen er voor de beide vieringen op Eerste Kerstdag plaatsbewijzen worden uitgeven. Zonder plaatsbewijs kunnen wij helaas geen plaats voor u garanderen. Deze plaatsbewijzen zijn vanaf maandag 20 december tussen 10.00-12.00 uur verkrijgbaar bij de pastorieën aan de Stationsstraat of de Lange Brugstraat. Daarnaast mogen wij u attenderen op de digitale uitzending van de ‘Nachtmis' op 24 december om 21.00 uur via www.hmaria.nl. Speciaal voor de kinderen zal op 24 december tussen 14.00 en 16.00 uur de H. Lambertuskerk geopend zijn voor het bezichtigen van de Kerststal. Op Eerste Kerstdag zal de H. Petruskerk tussen 12.30 en 14.30 uur geopend zijn. Ook hier is de kerststal te bewonderen. Op beide locaties zullen kinderen van kinderkoor de De Hartegalen kerstliedje zingen.[n]