Laatste competitiewedstrijd voor SC Unitas'30 JO11-2

ETTEN-LEUR - Bloed, zweet en tranen bij Unitas JO11-2. In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop was Unitas’30 JO11-2 te gast bij Boeimeer. Na een pijnlijke nederlaag van vorige week waren de jongens er op gebrand om met drie punten terug te keren naar Etten-Leur.

Coert kreeg groenlicht van de clubarts om weer te spelen. Helaas was Mees niet fit genoeg om opgesteld te worden. Finn, die uitstekend keeperswerk liet zien een week eerder, startte onder de doellat. Dit was ook een kans om te zien hoe Yessin het zou doen als veldspeler. Op de trainingen viel Ahmet al op dat hij naast keepen ook aardig goed is met zijn benen.

De wedstrijd

De wedstrijd begon evenwichtig. Boeimeer kwam op voorsprong mede door het slecht weg verdedigen. 1-0. Unitas’30 jo11-2 kreeg veel corners maar het vizier stond niet op scherp. Een corner van Amir eindigde op de lat via de rug van de tegenstander. Beste speler van de eerste helft was ongetwijfeld Yessin. Als rechtervleugelspeler was hij zowel verdedigend als aanvallend goed in de wedstrijd. Een correcte sliding op de bal van Devran zorgde ervoor dat het 1-0 bleef.

In het tweede kwart was Unitas’30 heer en meester. De keeper van Boeimeer vertoonde wonderbaarlijke reddingen. Inzet van Jareau was net niet hard genoeg en de keeper had de bal onder controle. Dankzij het opruimwerk van Siem achterin kon Unitas steeds aanvallender spelen. Tobias zag de vrije man Coert op links lopen.

Schot van Coert belandde eerst binnenkant eerste paal daarna binnenkant tweede paal en ondanks dat de bal tegenstribbelde om het net te raken gebeurde dat alsnog! 1-1.

Genoeg ranja voor 40 spelers

Tweede helft

In de rust was er genoeg ranja voor 40 spelers. De ranjakannen kwamen van alle kanten.

Boeimeer wilde snel uitkomen maar Yessin gleed er goed tussen en tikte de bal naar Jesper.

De spits had een betere tweede helft en maakte de 1-2. Finn keepte weer uitstekend en kon bij een carambole-bal net nog zijn hand er tussen krijgen. Devran speelde Jesper vrij op links.

Na een solo trapte Jesper snoeihard de bal binnen. De keeper raakte de bal maar tevergeefs. De factuur voor nieuwe handschoenen i.v.m slijtage ligt al op de mat bij Unitas’30.1-3.

Met nog tien minuten spelen leek de overwinning binnen. Uit een vrije trap kopte de spits van Boeimeer de 2-3 binnen. Niet veel later kwam de 3-3 op het scorebord. Daar waar Unitas’30 jo11-2 de lat raakte (kluts ballen) viel de bal nu wel binnen.

Nog een minuut zuivere speeltijd stond er op de klok. Finn plukte de bal goed uit de lucht en zag Jesper vrij staan. Jesper controleerde de bal en zag Binck vrij staan aan de rechterkant. De keeper kwam uit en Binck schoof de bal koelbloedig langs de keeper! 3-4.

Met nog een halve minuut spelen kon het toch niet meer fout gaan?

De ouders thuis verversten om de seconde de teletekstpagina. Tobias en Devran hielden meerdere pogingen tegen. De bal kwam alsnog bij de spits. Coert verdedigde mee en uit een reactie ging zijn hand naar de bal.

Net als vorige week sloot Unitas’30 jo11-2 de wedstrijd met een tegentreffer. 4-4. De vreugde van Boeimeer was even groot als de teleurstelling van de Leurenaren. Dankzij een punt stijgen de jongens wel gelijk drie plekken omhoog in de ranglijst.[n]