De ´nakijkers´ van de online quiz. Vlnr: Sjoerd Marcusse, Jorg de Jong en Thom van Gurp
De ´nakijkers´ van de online quiz. Vlnr: Sjoerd Marcusse, Jorg de Jong en Thom van Gurp Foto: Luuk Hommel

NVS verzorgt online Nieuwjaarsquiz

NISPEN - Afgelopen zaterdag 2 januari werden de leden van VV NVS getrakteerd op een nieuwjaarsquiz die, vanwege de corona-lockdown, online gespeeld moest worden via het communicatieplatform Microsoft-Teams. Al voor het nieuwe jaar begon stond de inschrijvingslijst gevuld met bijna 40 deelnemers, verdeeld in teams van twee of als individu. Kantine ´t Kotje werd tijdelijk omgebouwd tot live-studio.

Met aanvang van de quiz is er nog wat champagne ontkurkt, waarna er van start gegaan kon worden. Het is quizmasters Niek en Luuk gelukt om 3 uur lang, met tussendoor wat pauzes, vertier te bieden aan alle deelnemers.


Vier categorieën

Deelnemers kregen vragen voorgeschoteld in vier categorieën met ieder 13 vragen: Geschiedenis, Muziek, Sport & Spel en Film, TV & Series.

Naast de quiz vond ook nog een bingo plaats, waar iedereen zijn eigen virtuele bingokaart bij diende te gebruiken.

Hoe geef je dan antwoorden door met zo´n quiz? Deze werden doorgestuurd naar de 'nakijkers' Jorg, Sjoerd en Thom, die tijdens de pauzes de tijd hadden om de tussenstanden te bereken en door te geven.

Winnaars

Rond de klok van 11 uur konden dan eindelijk de winnaars bekend worden gemaakt.

De top drie bestond uit Nienke en Kelly (3), Raamsdonk Allstars (2) en de nummers 1 Rik en Gijs. De troostprijs ging naar Kay Dam.

Bij de bingo vielen Peter en Marieke (bovenste rij), Mike en Maudy (onderste rij) en wéér Rik en Gijs (volle kaart) in de prijzen.

We kunnen terugkijken op een geslaagde avond, waarin iedereen elkaar toch weer (online) een beetje heeft kunnen ontmoeten.[n]