Pastoraal woord:
Een nieuw jaar

Vaak beginnen we vol goede moed aan het nieuwe jaar. Helaas begint het nieuwe jaar, zoals het oude geëindigd is. De kerstdagen hebben we in kleine kring mogen vieren en ook Oud en Nieuw konden we niet vieren zoals voorheen. Gelukkig hoeven we niet alleen maar te somberen. De moeite en inzet van vele mensen om uit deze crisis te komen, geven voldoende hoop om met vertrouwen aan het nieuwe jaar te beginnen.


Zondag hebben we het feest van
Driekoningen
mogen vieren


Overvolle vreugde vervult het hart als zij Gods Zoon mogen ontmoeten. Een vreugde die je niet zomaar aan komt waaien. Wat deze tijd ons bovenal leert is dat ware vreugde pas ontstaat als je ontdekt hebt wat werkelijk zin aan het leven geeft. Geen ad hoc moment van korte vreugde, maar een vreugde die ook gevoeld wordt als we vol vertrouwen in het leven kunnen staan.


‘Omdat Hij niet ver wou zijn, is de Heer gekomen. Midden in wat mensen zijn heeft Hij willen wonen’ Met deze woorden uit een bekend lied wil ik u uitnodigen om het licht in uw leven te zoeken en mee te nemen in uw hart. Moeilijke tijden gaan voorbij.
Wat blijft is ons geloof in dingen die er werkelijk toe doen.


Lenie Robijn
Pastoraal werkster Sint Annaparochie
en Sint Christoffelparochie[n]