Afbeelding
Foto: Christel Schiphorst

Op een grote zolder staan dozen met uitsteekvormpjes, zakken vol bloem en kilo’s met fondant. Ellis is aan het bakken. En niet zomaar even: vijf taarten staan in de koelkast en één taart voor een 80-jarige dame is net af.

Ongeveer tien jaar geleden begon ze met haar eerste taart, toen haar zoontje één jaar oud werd. Toen ze zeven-en-een-half jaar geleden naar Steenbergen verhuisde, begon te meer te bakken. Ondertussen is de oude hooizolder in hun stadsboerderij aan de Wipstraat in Steenbergen verbouwd tot (kook)workshop en bakruimte voor De Rozeboom Cooking. “Workshops geven vind ik heel erg leuk, maar vanwege de corona ligt de focus nu op taarten bakken”, vertelt Ellis.

“Mijn spektakelstuk zou een Naked Cake zijn, meerdere biscuitlagen met heerlijke vulling en dan dun afsmeren, zodat de lagen zichtbaar blijven en tot slot versieren met verse bloemen”, vertelt Ellis met een brede lach. Ik hou ook heel erg van monchoutaart met een bastognebodem of zelfgemaakte vlaai.” Haar klanten vragen echter vaak om verjaardagstaarten met fondant en botercrème en vrolijke afbeeldingen van Buurman&Buurman of Harry Potter. “Drip cakes in alle soorten en smaken zijn nu ook trendy”, gaat ze verder.

"Bakken moet ook echt je hobby zijn, hoor, zodat je altijd creatief kunt blijven”, zegt Ellis. En op de vraag of ze perfectionistisch is, moet ze toch wel met ja antwoorden. "Je legt de lat voor jezelf steeds hoger, ook al vindt een ander het al perfect!”[n] TEKST CHRISTEL SCHIPHORST