Afbeelding
Foto: Christel Schiphorst

Een etagère gevuld met allerlei heerlijkheden lijkt Brenda’s signatuuropdracht voor deze week. Maar schijn bedriegt, want dat is het namelijk iedere week!


Brenda Dijkshoorn kokkerelt en bakt alsof haar leven ervan af hangt. Sinds ze vijf jaar geleden de bakwedstrijd van ’t Bakhuys won, hing ze haar slagersschort gedeeltelijk aan de wilgen en is ze zich gaan toeleggen op High Teas, taarten en schalen vol heerlijke hapjes. Gewoon in haar eigen keuken, waar alles ‘spic en span’ is georganiseerd!

Deze goedlachse dame heeft ondertussen een klantenkring die reikt van Steenbergen tot aan Oud-Gastel en Tholen. “De buurman heeft onze nieuwe bestelauto betimmerd en nu worden de hemelse heerlijkheden tot aan de deur gebracht”, vertelt ze trots. De laatste anderhalf jaar wordt Brenda steeds drukker. Met veel plezier bakt ze haar taarten, drip cakes, fondant en appeltaarten. “Mijn ingrediënten staan altijd klaar en vaak begin ik zonder precies plan, maar groeit een taart onder mijn handen tot een soort kunstwerk. Ik voel mezelf dan net zo’n kunstenaar. Als ik dan weer blije reacties heb, maakt me dat extra gelukkig.”

"Mijn spektakelstuk is de High Tea, die heb ik, voor mijn gevoel, helemaal geperfectioneerd. Er zitten ook altijd heerlijke zelfgemaakte truffels bij en allerlei soorten fudge. De High Tea maak ik nu ook voor twee personen, want in deze nare tijden, zonder bezoek, kunnen de mensen dan toch een klein feestje maken thuis met heel veel lekkers!” [n] TEKST CHRISTEL SCHIPHORST