Uniek online optreden Bietboere- & Meerminnekoor

STEENBERGEN - In deze zorgwekkende en onzekere tijd zijn er ook hele mooie, creatieve initiatieven. Na een geschiedenis van 20 jaar een stampvolle kerk tijdens de “Karnevalsmis in Strienestad” dreigde het akelig stil te worden dit jaar. Met devoosie (devotie) en vol emoosie (emotie) wist het B&M koor i.s.m. de Zondagmorrege Blaozers de dweilers en vele andere belangstellenden te beroeren met hun eigen gearrangeerde liedjes voorzien van eigen geschreven teksten op het motto van de leut.


Lilian Bogaert, voorzitter B&M koor, meldt dat ondanks dat de regelgeving omtrent de pandemie steeds strenger werd, het koor is gaan kijken naar mogelijkheden om Strienestad een hart onder de riem te steken met hun muziek. Een Karnvevalsmis werd een utopie en daarom hebben ze een lied gemaakt, waarin zij de tijdgeest, de emotie en de hoop willen uitdragen naar heel de Gemeente Steenbergen en daarbuiten.

Geïnspireerd door de Italianen in hun strenge eerste lockdown, waarbij zij elkaar vanaf hun balkons moed inzongen, gooien de Bietboere- & Meerminne de “Raome n’ópe en zwaoie naor mekaor.”


Digitale
medewerking van leden en muzikanten


Het arrangement is geschreven door hun vaste steun en toeverlaat: Hoempa Hits. De lyrics komen wederom uit eigen geleding van de BoVro Preduksies. Vele enthousiaste leden en muzikanten hebben ieder volledig digitaal hun beste beentje voorgezet om samen tot een geweldig project te komen, uiteraard mogelijke gemaakt door dirigent Steph Oerlemans en audio- specialist/ toetsenist Bernd Vroon. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het totale beeld en geluid.

Het koor hoopt aan velen onder u een beetje het gevoel van "Karneval” op zaterdag 13 februari 2021 via de SLOS in de huiskamer te brengen en "zwaoi'd es naor mekaor” dan voel je je vast weer een beetje vrolijk en krijg je moed om overeind te blijven in de strijd.

Strienestad, hou vol![n]