Strienestad overspoelt meej Liefde vor de Leut

STEENBERGEN - van vrijdag 12 februari tot en met dinsdag 16 februari zou alles in Strienestad in het teken staan van de Liefde vor de leut. Wie had 12 maanden geleden kunnen voorspellen dat carnaval, wat normaliter een hartverwarmend volksfeest is, dit jaar voornamelijk vanuit de huiskamers gevierd gaat worden.

De huidige coronamaatregelen zorgen ervoor dat we als echte huismussen voor de beeldbuis gekluisterd zullen zitten, een tegenvaller waarvoor zelfs onze Mussekoning geen oplossing voor handen heeft.


Geefste gevel en ‘arte jaoge

Op zaterdag 13 februari zal de uitreiking zijn van de geveldweil voor de geefste gevel van de stad en de geefste gevel van Strienestad, de Raldal en ’t Strienedurpke. Vanaf 5 februari hebben alle Bietboeren en Meerminnen de geefste gevel route kunnen lopen en hun stem kunnen uitbrengen.

Voor de Bietboerkes en Meerminnekes is er een puzzeltocht uitgezet waarbij er naar hartenlust in de binnenstad naar ‘arte gejaogd kan worden.


Knutsel en puzzelboek

Voor de Bietboerkes en Meerminnekes van de basisscholen uit Strienestad ligt er vanaf vrijdag 05 februari een gratis af te halen carnavals knutsel- & puzzelboek klaar aan de servicebalie van Albert Heijn Achterberg.


Carnavalsbeelden

Tijdens de carnavalsdagen zullen er doorlopend op Slos tv carnavalsbeelden van voorgaande jaren getoond worden. Het Filmcollectief heeft voor alle dagen compilaties gemaakt van het carnavalsfeest vanuit alle kernen binnen de gemeente Steenbergen.


Carnavalsprogramma

Start met sleuteloverdracht

Ondanks de beperkingen is de Stichting Karnaval Steenbergen er toch in geslaagd voor alle doelgroepen een alternatief programma op te stellen waarbij de 'aftrap' zal zijn op vrijdag 12 februari om 19.11 uur. Via Slos tv kunnen alle Bietboeren en Meerminnen getuigen zijn van de traditionele sleuteloverdracht.


Middag voor ouwere en mindervalide

Voor iedereen van 55 jaar of ouder organiseert de SKS samen met De Zonnebloem en de KBO Steenbergen op zaterdag 13 februari vanaf 14.00 uur een gezellige carnavalsbingo. Via Slos tv is deze bingo te volgen. Ben je een vaste bezoeker van de ouderenmiddag meldt je dan voor woensdag 10 februari aan via de Zonnebloem, de KBO of ouderen@sks-steenbergen.nl zodat we tijdig de bingokaarten thuis kunnen bezorgen.


Liefde vor de Leut sjoow

Op zaterdag 13 februari zal er van 20.00 uur via Slos tv een heuse leutsjoow te zien zijn. Prins, nar en driemanschap zullen de strijd om de kijkcijfers aangaan met RTL4 en SBS6 en ons amusement voorschotelen van de bovenste plank! Een goede reden om eens in te zoomen op Ziggo kanaal 41, KPN 1402, Delta kanaal 804 of Caiway kanaal 12. Mocht de avondklok nog van kracht zijn dan zal de uitzending starten om 17.00 uur.


‘Art onder de riempakketten

Diegene die wel een ‘art onder de riem kunnen gebruiken, kunnen op maandag 15 februari in de ochtend een “flits” bezoek verwachten. Prins, nar en driemanschap zullen op gepaste afstand (lees tot aan de voordeur) een ‘art onder de riempakket afgeven bij de Bietboeren en Meerminnen welke wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ken je een Bietboer of Meermin welke wel een opbeurend bezoekje kan gebruiken geef dit dan door via het secretariaat van de SKS; secretariaat@sks-steenbergen.nl of 06-46195991


Mus verbranding en afsluiting

Carnaval 2021 zal eindigen zoals deze begon met een uitzending op Slos tv. Om 19.11 uur start de uitzending waarin we nog een keer samen het carnavalslied van 2021 zullen zingen, de zevensprong dansen en de Mussekoning de mus zal verbranden. Hiermee is er dan een einde gekomen aan het in alle opzichten bijzondere carnavalsjaar waarbij we hopen dat 2022 ons weer de ouderwetse Liefde vor de Leut zal brengen.

De Stichting Karnaval Steenbergen hoopt hiermee voor elke doelgroep een passende invulling te verzorgen en wenst alle Bietboeren en Meerminnen dan ook veul leut toe de komende dagen!

Veul leut, blef gezond en tot kommet jaor![n]