V.l.n.r. Cees van de Corput, Johan Heuseveldt, Paul Peeman
V.l.n.r. Cees van de Corput, Johan Heuseveldt, Paul Peeman Foto: Christel Schiphorst

Fietsboerke en Tweewielercentrum Steenbergen steunen CliniClowns

STEENBERGEN – Twee heren met het hart op de goede plaats en een neus voor zaken werken samen om onder meer CliniClowns te steunen: Paul Peeman van Fietsboerke.nl en Johan Heuseveldt van Tweewielercentrum Steenbergen.


Initiatiefnemer Paul Peeman steunt al sinds jaar en dag goede doelen door allerlei projecten op te starten, waarmee hij geld inzamelt. Sinds hij is afgekeurd, zet hij zich vrijwillig in voor anderen. Hij heeft al oud ijzer ingezameld voor Kika en CliniClowns, 'n koffiewagen gebouwd voor festivals, waarbij de opbrengst van consumpties naar goede doelen gaat en Paul zet zich in voor het Longfonds met zijn soepactie. Je kunt 't zo gek niet bedenken of Paul vindt 'n manier om goede doelen te steunen.


Fietsen inzamelen voor CliniClowns

Vier jaar geleden vatte hij het idee op om gebruikte fietsen in te zamelen, deze volledig op te knappen en weer te verkopen. Van iedere verkochte tweedehandsfiets gaat dan vijf tot vijfentwintig euro naar CliniClowns. Al gauw werd duidelijk dat hij deze actie niet alleen kon uitvoeren en zocht hij contact met Johan Heuseveldt van Tweewielercentrum Steenbergen

Samenwerking met Tweewielercentrum

Johan Heuseveldt: “Toen Paul bij me kwam met de vraag of ik mee wilde doen met dit project, hoefde ik daar niet lang over na te denken.” Ook Johan heeft het hart op de goede plek en repareert vakkundig de gedoneerde gebruikte fietsen, zodat ze een goed tweede leven kunnen hebben. “Het liefst ontvangen we wel fietsen in redelijk goede staat. Hoe beter de fiets, hoe hoger het donatiebedrag. Paul haalt de fietsen uit heel Nederland op, zodra ze zijn aangemeld via de Actiepagina van CliniClowns. Uren rekenen we hiervoor niet, alleen de onderdelen, want we willen natuurlijk zoveel mogelijk zieke kinderen laten lachen in de toch al moeilijke periode van hun leven die ze in het ziekenhuis doorbrengen”.


Cees van de Corput, ambassadeur van CliniClowns (www.cliniclowns.nl), is ook heel blij met dit langlopende initiatief. “De inzet van beide heren wordt enorm gewaardeerd, 't is ook 'n heel origineel project,” aldus de bevlogen ambassadeur.


Doneer of koop een CliniClowns-fiets

Johan licht toe: "Toen we hier in 2019 begonnen, hadden we bijna geen inruilfietsen, maar door het voorstel van Paul is dat tij gekeerd. Momenteel staan er zo'n 50 CliniClowns-fietsen klaar, gereviseerd en met garantie." Paul en Johan roepen iedereen op contact met hen op te nemen om een fiets te doneren. CliniClowns ontvangt de donatie, zodra de gereviseerde fiets verkocht is. Dus kom er één uitzoeken in het Tweewielercentrum Steenbergen!

Paul lacht: "Hoe prachtig is dat? Fietsen krijgen 'n tweede leven, dat is goed voor 't milieu, de oude eigenaar is blij en de nieuwe ook. En 't geeft óns veel voldoening, om onze kennis en kunde in te zetten voor zo'n prachtig goed doel!"[n]