De Dorpsraad Kruisland houdt zich intensief bezig met (verbetering van) de leefbaarheid in het dorp.
De Dorpsraad Kruisland houdt zich intensief bezig met (verbetering van) de leefbaarheid in het dorp. FOTO WILL ROMBOUTS

Dorpsraad Kruisland vraagt input voor Leefbaarheidsplan

KRUISLAND - Dorpsraad Kruisland roept de inwoners van Kruisland op om met ideeën te komen voor het Leefbaarheidsplan 2021-2025 dat er op gericht is om de leefbaarheid in het dorp op peil te houden en zo mogelijk te verbeteren.


DOOR ADDO SPRANGERS


Het gaat daarbij om onderwerpen als verkeersveiligheid, woningbouw, inrichting groen en kwaliteit van de infrastructuur, zoals straten en verlichting. De Dorpsraad Kruisland heeft over deze thema’s regelmatig overleg met de Gemeente Steenbergen en partijen als Stichting Welzijn Kruisland en de KBO, maar noemt input vanuit de Kruislandse bevolking zeker zo belangrijk.

“We hebben, in overleg met de Gemeente Steenbergen, het idee opgepakt om een Leefbaarheidsplan 2021-2025 op te stellen, waarin we de belangrijkste onderwerpen en agendapunten willen opnemen waar we de komende vijf jaar met steun van de Gemeente Steenbergen en organisaties aan willen werken,” zo meldt Dorpsraad Kruisland. “Voor het bepalen van de inhoud van het plan nemen we graag de inbreng van de Kruislandse inwoners mee.”



Conceptversie

Een eerste inventarisatie van onderwerpen is reeds op basis van onder meer ideeën welke zijn aangedragen via de ideeënbus bij de supermarkt en via e-mail.

Op basis hiervan is een conceptversie opgesteld, welke is te vinden via www.wijkconnect.com onder het hoofdstuk Informatie. Aanvullingen en suggesties voor het Leefbaarheidsplan zijn welkom tot en met woensdag 31 maart, door een email te sturen naar contact.dorpsraadkruisland@gmail.com of door contact op te nemen met één van de leden van de Dorpsraad Kruisland.[n]