Alfred Leeuw in de nieuwe afscheidsaula in Welberg.
Alfred Leeuw in de nieuwe afscheidsaula in Welberg. Foto: Christel Schiphorst

Uitvaartverzorging Leeuw opent eigen afscheidsaula in Welberg

WELBERG - In de voormalige kleuterschool in Welberg, ooit gerund door nonnen, vertelt Alfred Leeuw over zijn bijzondere familiebedrijf. De ontwikkelingen in zijn branche staan niet stil en Alfred Leeuw gaat graag met z’n tijd mee, iets wat zijn vader Gerard ook deed toen hij ruim 35 jaar geleden in het vak stapte.


Een rode draad door het familiebedrijf is de wens van vader en zoon om families nauw te betrekken bij het voorbereiden van het afscheid van hun dierbare. "De laatste tien jaar is er een enorme ontwikkeling op het gebied van uitvaarten," zo meldt Alfred Leeuw. “De aanpak wordt steeds persoonlijker, veel foto’s, persoonlijke rouwkaarten met afbeeldingen van een geliefde tuin, een zelfgemaakt aquarel of een portret en natuurlijk veel persoonlijke muziek.”


Afscheid nemen anno 2021

Om mee te gaan in de ontwikkeling, wordt ook de inrichting van hun rouwcentrum regelmatig aangepast. "Als je binnenstapt willen we graag dat je een warme en huiselijke sfeer voelt, een fijne plek om samen te zijn. Wij zijn heel blij met dit mooie grote gebouw, omdat het veel mogelijkheden biedt en daarmee uniek is in Steenbergen en omgeving”, vertelt Alfred. “Zo hebben we ook een uitvaartwinkel voor asbestemming, waar we mensen kunnen begeleiden in hun keuze voor een herinnering, een as-sieraad of een urn. Daarvoor hoef je niet naar 't crematorium te rijden, iets wat vaak onprettige gevoelens oproept,” weet Alfred. “Maar we hebben ook kunnen inspelen op de omslag die in 2020 heeft plaatsgevonden”, gaat Alfred verder, “groots afscheid nemen mocht niet meer en is overgegaan naar afscheid in intieme, sfeervolle, kleine groepen.”


Afscheidsaula

Vanaf eind maart kunnen mensen gebruik maken van een prachtige intieme afscheidsaula bij Uitvaartverzorging Leeuw. “Het is niet meer noodzakelijk om voor het afscheid met familie en vrienden naar Bergen op Zoom of Roosendaal te gaan”, legt Alfred uit. “Wij hebben een mooie zaal ingericht tot aula, zo’n 60 m2, helemaal compleet met beeldschermen voor foto’s, video’s en met een geluidsinstallatie. De zaal biedt plaats aan 40 tot 45 personen. Onder de huidige maatregelen is er plaats voor 20 personen. We voorzien hiermee in 'n wens van veel mensen,” licht hij toe. Dankzij de nieuwe afscheidsaula kunnen mensen op een intieme manier afscheid nemen vlak bij huis. Leeuw biedt ook catering aan, zodat alles onder één dak kan plaatsvinden.


Toegankelijkheid rouwcentrum

Omdat de omgeving van het uitvaartcentrum is vernieuwd door Centrumplan Welberg, is parkeren enigszins veranderd. ”Mensen kunnen nu aan de voorzijde parkeren (bij De Vaert), maar ook aan de achterzijde bij begraafplaats Welberg. Rij via de Corneliusstraat en neem dan 't eerste straatje links, het zogeheten Tussendoortje.” [n]