Vacatures Vrijwilligers Informatie Punt

STEENBERGEN - Bij het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) kun je terecht als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk dat bij jou past. Om een idee te geven waar je momenteel als vrijwilliger kunt helpen en wat voor werk er te doen is, lichten we er een paar vacatures uit. Meer informatie over deze en andere vacatures vind je op de website www.vrijwilligersinformatiepunt.nl.


Op facebook kun je het VIP volgen via ‘vrijwilligersinformatiepunt steenbergen’ voor nieuws, vacatures en gratis online workshops. Het delen van onze berichten op facebook waarderen wij zeer!


Ontmoetingswinkel
Winkelmedewerkster tweedehandskleding (Ontmoetingswinkel): De werkzaamheden bestaan uit verkoop van tweedehandskleding in een sociale winkel. Heb jij passie voor mensen en vind je het fijn om met kleding bezig te zijn? De Ontmoetingswinkel biedt werk waar je trots op kunt zijn, in een gemoedelijke sfeer. Je bent minimaal 5 uur per week beschikbaar tussen 10 tot 16.00 uur.


Buurtbemiddelaar

Buurtbemiddelaar (WijZijn Steenbergen): Buurtbemiddeling is een project waarbij vrijwilligers bemiddelen bij burenoverlast, burenruzies en andere problemen tussen buren. Buurtbemiddeling zoekt mensen die beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden, die onbevooroordeeld naar anderen kunnen luisteren en in een conflict onpartijdig kunnen blijven.

Je komt in een leuk vrijwilligersteam met een goede werksfeer. Je krijgt een leerzame training in Buurtbemiddeling en professionele begeleiding. Verder krijg je bij WijZijn geregeld bijscholing en intervisie, een jaarlijks teamuitje en een kerstattentie. WijZijn Steenbergen is een brede welzijnsorganisatie bij jou in de buurt. Wij zijn er voor iedereen: jong én oud, ongeacht sociale achtergrond of beperking.


Vrijwillige thuishulp

Vrijwilligers in Thuissituatie (WijZijn Steenbergen): Voor de vrijwillige thuishulp zijn we op zoek naar vrijwilligers die circa één keer per week op bezoek gaan bij ouderen. Deze ouderen zijn veelal alleen of hebben geen familie in de buurt wonen. Het gaat om het maken van een praatje, wandelen met of zonder rolstoel/rollator, een spelletje spelen enzovoort.

WijZijn zoekt vrijwilligers met een goed hart, die gezelligheid en steun kunnen bieden en bovenal betrouwbaar zijn.

Je krijgt leuk en dankbaar vrijwilligerswerk en daarnaast professionele begeleiding bij jouw werkzaamheden. Eenmaal per jaar een vrijwilligersuitje en een kerstattentie als blijk van waardering voor jouw inzet bij onze organisatie. De tijdsbesteding is circa 1 á 2 uur per week.

WijZijn is actief in alle kernen van de gemeente Steenbergen.

Speciaal voor inzet in Nieuw Vossemeer zijn wij op zoek naar extra vrijwilligers voor ouderen en om mantelzorgers te ontlasten.


Informatie

Geïnteresseerd in een van deze vacatures of wil je alle vacatures inzien? Kijk op www.vrijwilligersinformatiepunt.nl voor meer informatie en schrijf je in. Via de website kun je op een veilige manier reageren op een (of meerdere) vrijwilligersvacature(s).

Het Vrijwilligers Informatie Punt is telefonisch bereikbaar via 167-750 850 (WijZijn Steenbergen) en 06-3926 7945. Contactpersoon is Caroline Maat, e-mailadres caroline.maat@wijzijntraversegroep.nl.
Het Vrijwilligers Informatie Punt Bergen op Zoom-Steenbergen is onderdeel van de welzijnsorganisatie WijZijn Traverse Groep.[n]