Bas klaar voor de start.
Bas klaar voor de start. FOTO ROM VAN VLIMMEREN

Bas van Vlimmeren is klaar voor kartseizoen 2021

STEENBERGEN - De Steenbergse kartcoureur Bas van Vlimmeren is helemaal klaar voor het nieuwe kartseizoen van 2021. Vorig jaar had Bas de overstap gemaakt van de Rotax Max Senioren klasse naar de Rotax Max DD2 klasse. Dit is dé schakelklasse van Rotax, waarbij de motor is uitgevoerd met versnellingen.



Het programma voor 2021 is een stuk voller dan vorig jaar. Naast het officiële Nederlands Kampioenschap karting komt Bas uit in het Benelux Kampioenschap karting, de zogenaamde BNL Karting Series. Geheel onbekend is Bas niet in deze serie, in de jaren 2009 en 2010 kwam hij ook uit in dit kampioenschap.


Opening

Aanstaand paasweekend (vrijdag, zaterdag en zondag) start het openings evenement in het Belgische Genk. Het raceweekend bestaat uit drie dagen. Vrijdag de vrije trainingen, zaterdag een kwalificatie en twee races, en zondag een kwalificatie en twee races.
De vier races tellen mee voor het BNL Kampioenschap, welke bestaat uit 3 evenementen waarvan er twee worden verreden in het Belgische Genk en één in het Belgische Mariembourg. Aan dit prestigieuze kampioenschap doen kartcoureurs mee uit diverse Europese landen waaronder Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Polen en Letland. In totaal staan er 21 coureurs ingeschreven voor dit evenement, waaronder de Italiaanse vijf-voudig wereldkampioen karting David Fore.

De winnaar van dit kampioenschap wint het ticket naar het wereldkampioenschap karting, wat in december verreden wordt op het Sakhir kartcircuit in Bahrein, pal naast het Formule 1 Circuit. Dit is voor Bas uiteraard het doel, maar hij beseft dat met deze concurrentie het competitie niveau zeer hoog ligt.

“De verschillen in dit veld zijn superklein, ik verwacht dat het hele veld zeker binnen een seconde van elkaar ligt. Maar dit is de reden dat ik de sport nog steeds zo leuk vind, in bijna geen andere vorm van motorsport heb je zo veel competitie.”, aldus Bas.


Livestream

Alle races worden aangeboden via een livestream, wat kan worden bekeken via het facebook kanaal van Bas, of rechtstreeks via Youtube van het kanaal Camp Company GmbH.[n]