Anton Groeneweg samen met dochter Trudi.
Anton Groeneweg samen met dochter Trudi. FOTO JOHAN WAGENMAKERS

Bagro Vastgoed biedt al 50 jaar zekerheid

DINTELOORD - Bagro Vastgoed BV koopt en verkoopt al 50 jaar woningen en bedrijfpanden. Daarnaast verhuurt het bedrijf panden en is de laatste jaren betrokken bij de ontwikkeling van nieuwbouwprojecten. Bagro biedt snelheid en zekerheid gekoppeld aan ervaring, kennis, persoonlijk contact en een correcte afhandeling.


DOOR JOHAN WAGENMAKERS


De nu 90-jarige Anton Groeneweg was van huis uit boer, had een akkerbouwbedrijf in de Hoeksche Waard en moest begin jaren zeventig door brand en een ruilverkaveling verhuizen. “Voor de nieuwe boerderij af was kocht ik daar tijdelijk een andere, die ik later weer doorverkocht. Dat was het begin van de handel wat ik altijd, ook als boer, graag gedaan heb. In april 1971 heb ik samen met Jan Bakker, die destijds bij een makelaar werkte, Bagro Vastgoed BV opgericht. Er was steeds meer behoefte aan geen bemiddeling bij aan- en verkoop. Het rechtstreeks aankopen van particulieren zonder tussenkomst van een makelaar stond nog in de kinderschoenen. Wij waren de tweede in Nederland die dat deden. Naast het vastgoedbedrijf ben ik overigens gewoon blijven boeren hoor,” vertelt hij.

Kriebelen

Eind jaren tachtig is Jan Bakker, overigens in zeer goede harmonie, uit het bedrijf gestapt. “Mijn vader was meer voor de korte handel, de ‘snelle gulden’ en Jan Bakker was meer een projectontwikkelaar, de ‘langzame rijksdaalder’,” verklaart dochter Trudi (48), al 30 jaar bij Bagro werkzaam. 25 jaar geleden heeft zij de zaak van haar vader heeft overgenomen. “Ik heb aanleg voor en me altijd al geïnteresseerd in handel. Als klein kind ging ik al met mijn vader mee. Toen ik op 18-jarige leeftijd zelfstandig een koopacte moest regelen, omdat mijn vader geen tijd had, begon het bij mij te kriebelen. Als jongste van vijf meiden thuis kreeg ik op het juiste moment de kans om het bedrijf van mijn vader voort te zetten.”


Geen voorwaarden

Bagro Vastgoed houdt zich bezig met directe aankopen van woningen en bedrijfspanden, biedt volledige zekerheid en stelt geen ontbindende voorwaarden. “Daarmee onderscheiden wij ons van makelaars die bemiddelen bij aan-en verkoop. Onze kracht is verder dat we vriendelijk zijn en blijven en onze afspraken nakomen. Daarnaast verhuren wij ook panden en zijn betrokken bij nieuwbouwprojecten. Wij zijn niet alleen een regionale speler maar bestrijken een groter deel van Nederland. Ons kantoor in Dinteloord ligt wat dat betreft mooi centraal.”


Feestelijk tintje

Trudi is er trots op dat zij al 25 jaar het bedrijf van haar vader voort mag zetten. “Het is een mooi en gezond bedrijf. Ik hoop nog vele jaren door te gaan. Mijn zus Wilma doet al 23 jaar de administratie en is mijn rechterhand. Deze handel is té leuk. Ik heb er dan nog steeds ontzettend veel plezier in.” In verband met corona is het lastig om het 50-jarig bestaan groots te vieren. “Maar we gaan er zeker een feestelijk tintje aan geven.”[n]