Saman Groep lanceert de laadballon

STEENBERGEN - De Saman Groep neemt een nieuw, zeer innovatief, product op in het assortiment. Het betreft een laadballon. Deze laadballon laadt de elektrische auto op zonder dat hier een laadpaal bij komt kijken. De eerste leveringen van de laadballon worden verwacht in mei 2021. De Saman Groep zet zich al jaren in voor verduurzaming door het plaatsen van onder andere warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers en reguliere laadstations.


De actieradius van een elektrische auto is niet altijd toereikend. Er zit dan niets anders op dan aan te sluiten bij een beschikbare laadpaal. Met de laadballon zijn langere afstanden veel makkelijker te overbruggen.
De laadballon bestaat uit flexibele zonnepanelen en is afgewerkt met een stekker die zo in de elektrische auto past.
De laadballon is gebouwd met een zeer krachtig zonnepaneel. Als een elektrische auto laadt met 11kW betekent dit dat er 100km aan bereik wordt toegevoegd in slechts 20 minuten.
De laadballon kost €550 en is vanaf mei 2021 leverbaar, uitsluitend via de Saman Groep.
“Het idee voor de laadballon ontstond toen wij de laadpaalfiles van vorig jaar zagen; rijen lang met auto’s wachtend op een beschikbaar laadstation. Sindsdien zijn wij bezig met het ontwerpen en perfectioneren van de laadballon.
Nu zijn we zo ver dat deze vanaf mei 2021 geleverd kan gaan worden. We zijn enorm benieuwd hoe de laadballon ontvangen wordt, het is een uniek en innovatief product.” aldus Daniël Lodders, algemeen directeur van de Saman Groep.


Saman Groep
De Saman Groep is een totaalinstallateur van duurzame en comfortabele oplossingen met vestigingen in Breda en Zierikzee. Sinds 2004 ligt de focus op het bereikbaar maken van duurzame energie in Zuidwest-Nederland. Van zonnepanelen en warmtepompen tot elektrische laadstations, zonneboilers en warmtepompboilers
Door al vroeg in te spelen op de energietransitie, werd een enorme groei voor de organisatie mogelijk. Inmiddels heeft de Saman Groep ruim 200 collega’s in dienst.[n]