Mevrouw van Sundert is blij met haar tablet.
Mevrouw van Sundert is blij met haar tablet. FOTO STICHTING MENTORSCHAP

Weer beeld en geluid dankzij Stichting Mentorschap

STEENBERGEN - Stichting Mentorschap bemiddelt, schoolt en begeleidt vrijwillige mentoren voor mensen die door een verstandelijke of lichamelijke aandoening (tijdelijk) geen beslissingen kunnen nemen over zorg en behandeling. Het persoonlijke contact is daarbij erg belangrijk.

Mentorschap West-Brabant biedt sinds het begin van 2021 haar cliënten de mogelijkheid om ook contact te onderhouden met hun mentor via beeldbellen. Een subsidie heeft het mogelijk gemaakt om tijdens het Coronavirus tablets in te zetten voor deze extra ondersteuning.


Speciale tablet

Inmiddels hebben al een aantal cliënten hun speciale tablet ontvangen, zo ook Mw van Sundert uit het Rijserf. Ze is dan ook zeer verheugd met haar tablet die ze overhandigd heeft gekregen van haar mentor Petra Oostvogels. De organisatie SeniorenTAB heeft de tablets speciaal voor de stichting helemaal op maat ingericht. Dankzij de tablet kunnen cliënt en mentor ook op afstand contact houden. Ook kan er een spelletje gespeeld worden of naar muziek geluisterd worden. Dat ontspanningselement vindt Mentorschap belangrijk nu er toch meer sprake kan zijn van isolement omdat de maatregelen aanhouden.


Direct contact

“Door de vele maatregelen is het lastig voor mentoren om te werken zoals cliënten gewend zijn. Het directe contact tussen cliënt en mentor ziet er nu toch echt wel anders uit. Juist ook in het kader van eenzaamheid wilden we iets doen voor onze cliënten”, vertelt Bert Schuur, bestuurslid van Mentorschap West-Brabant. Deze pilot maakt het meteen mogelijk om ervaringen op te doen voor de toekomst. “We willen de tablets ook voor de langere termijn inzetten als een aanvulling op de dienstverlening van Mentorschap West-Brabant”, vult de heer Schuur aan. Dat er aan de lange termijn aanpak gedacht wordt is belangrijk.


Mentorschap West-Brabant is elke dag bereikbaar


Meer mentoren

Uit onderzoek blijkt dat er in de toekomst meer mentoren nodig zullen zijn. Daarom is mentorschap voortdurend op zoek naar nieuwe mentoren die zich in willen zetten voor de kwetsbaardere mensen uit onze maatschappij.


Meer informatie?

Zet u zich graag in voor een ander? Wilt u meer weten over Mentorschap? Bel ons gerust! We zijn elke dag te bereiken via ons mailadres info@mentorschapwestbrabant.nl of per telefoon via nummer 076-5083537.[n]