In 2019 was zege bij de nieuwelingen voor Bjarne Hemme.
In 2019 was zege bij de nieuwelingen voor Bjarne Hemme. FOTO WILL ROMBOUTS

Grote Prijs Steenbergen voorlopig verplaatst naar oktober

STEENBERGEN - In overleg met de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) heeft Stichting Wielercriterium Steenbergen besloten om De Grote Prijs Steenbergen te laten verrijden op zondag 31 oktober a.s. Het evenement, dat aanvankelijk stond gepland voor komende zondag, wordt net als vorig jaar verschoven vanwege het coronavirus.


DOOR ADDO SPRANGERS


In 2019 organiseerde de wielerstichting naast de jaarlijkse wedstrijden voor jeugdwielrenners tot en met 14 jaar onder de noemer De Grote Prijs Steenbergen voor de eerste keer een landelijke klassieker voor nieuwelingen en junioren. De jeugdwielrenners moesten daarvoor diverse omlopen afleggen van 6,5 km rondom Welberg met start en finish in de Kapelaan Kockstraat in Welberg. Voor de nieuwelingen was een klassieker uitgestippeld van ongeveer.80 km met eveneens start en finish aan de Kapelaan Kockstraat in Welberg waarbij via het Westland richting Nieuw-Vossemeer moest worden gekoerst en ook voor de junioren werd op hetzelfde parkoers een klassieker georganiseerd met een lengte van circa 110 km. De zege bij de Nieuwelingen was voor Bjarne Hemme uit het Drentse Erica, die solo over de meet kwam en vier seconden voor het peloton finishte. Bij de Junioren was de winst voor Thomas Mijnsbergen uit Rotterdam, die in de sprint zijn medevluchter Sten Verzijl versloeg.

Omdat dit programma zowel bij de vele aangemelde renners als bij de organisatoren goed in de smaak viel, werd besloten om voor 2020 eenzelfde programma samen te stellen. Helaas kon dat ook toen al geen doorgang vinden in verband met de beperkingen vanwege het coronavirus. Als nieuwe datum kwam zondag 11 april 2021 uit de bus, maar ook die moest vanwege het coronavirus worden geschrapt. Voorlopig is het evenement dus verschoven naar zondag 31 oktober. Mocht het wielerspektakel De Grote Prijs Steenbergen dan daadwerkelijk kunnen doorgaan, dan zullen - net als in 2019 - op hetzelfde parkoers wielerwedstrijden worden gehouden voor de jeugdcategorieën 5 (12-jarigen), 6 (13-jarigen) en 7 (14-jarigen). In het kader van KNWU-topcompetitie zal er die dag dan tevens een klassieker worden verreden voor junioren jongens (17 en 18 jaar) en junioren meisjes (17 en 18 jaar). In deze topcompetitie komen de beste Nederlandse renners uit de genoemde categorieën uit die, als het allemaal door mag gaan, zullen gaan strijden om de winst in De Grote Prijs Steenbergen.[n]